Board logo

Põhiline küsimus - mis on elu mõte?
sober13 - 28.03.2004 kell 21:47

nii et siit siis see küsimuste küsimus, Mis on elu mõte???

eero - 28.03.2004 kell 22:09

autodega mängime, liivalosside ehitamine, ninast tati nokkimine, kirjutama õppimine jne....

Lokelan - 28.03.2004 kell 22:32

Elu mõte? Elu mõte peab hästi kõrge olema ja sa ei tohi kunagi mõleda, et sa pole seda või üldse midagi väät! Inimene on täpselt ni palju väärt teiste silmis, kui väärtuslikuks ta ennast peab ja kompromissid pole lubatud!
Elu mõte? Minu elu mõte on kolm inimest Poeg, mees ja parim sõbranna! Ilma nendeta puuduks see mõte!
Koos sõbrannaga nutta ja naerda...
Koos pojaga mängida ja maailma avastada, tema järelt koristada ja ta söögikorralagedusi puhastada.. Tema lahti kistud kappi sisu kokku panna.. Tema haigusi välja ravida... Teda armastada...
Olla hea naine mehele! Ideaalne! Ronida tema maailma ja seal elada... Kaua, kaua
Elu on ilus!
Ma armastan teid, mu kolm päikesekiirt

KodutuIngel - 28.03.2004 kell 22:42

elada..

chardonnay - 29.03.2004 kell 00:04

Elada seda võimalikult täisväärtuslikult.

Ray - 29.03.2004 kell 00:07

Elu mõte on mitte elu raisku lasta.

Aga see ei tähenda tingimata seda, et peaks hirmasti hoorama ja mõllama (mõned inimesed ehk leiavad oma elu mõtte hooramises, kui targemat teha pole).

Elu mõte on elada mõttekalt.

püsimatu - 29.03.2004 kell 00:19

Elu on nagu lõngakera. Tasapisi veereb lahti. Mida väiksemaks muutub, seda kiiremini hakkab veerema. Seda otsa, mis kera sees ei näe, kui urgitsema hakata läeb kera sassi ja ei veeregi enam.

susanna - 29.03.2004 kell 00:26

elamine, nii hästi või halvasti, kui välja tuleb

Kapsauss - 29.03.2004 kell 10:24

Ma arvan et selle kysimusele ei saa vastata, kuna ykski inimene ei tea täpselt mis on elu mõte.Ta võib ju ise kehtestada omale elu mõtte, kuid kas see ikka on ka õige???Mina näiteks ei tea mis on minu elu mõte, kuid ma yritan seda välja nuputada.

yller - 29.03.2004 kell 10:42

sulle antud aeg
kuda ma nüüd ütlen
võimalikult hästi ära raisata?

ethel - 29.03.2004 kell 12:18

Et seda teada, pead olema surnud!

Oleskleja - 29.03.2004 kell 12:27

Elu ainuke mõte on paljuneda. Ülejäänu käib sellega lihtsalt kaasa.

Mara - 29.03.2004 kell 12:29

elu mõte on täita ära oma missioon...

pisimumm - 29.03.2004 kell 14:10

elu mõte on sündida,elada ja siis surra...

Dinxu - 29.03.2004 kell 16:11

Anda elu uuele inimesele kes mõtleks mis on elu mõte

renet - 29.03.2004 kell 23:26

Mulle meeldis "Pöidlaküüdi reisijuht galaktikasse" versioon, et maa, koos inimeste ja kõige sellel leiduvaga, oli yks suur arvuti, mis arvutas välja Küsimust Ülimale Vastusele. Ülim Vastus ise oli 42.

Ray - 30.03.2004 kell 00:10

2,4,8 on väga pühad arvud.

42 sisaldab mõndagi.

Üks huvitav asi on ka kuldlõike proportsioon.

renet - 30.03.2004 kell 00:19

offtopic:Ray, btw, äkki viitsid valgustada nende tähendust, ma ise ei tea neist ööd ega mytsi paraku.

Killagal - 30.03.2004 kell 12:09

elu mõte?

irw... on üldse mingi mõte? ma arvan, et selle saab alles tagantjärgi teada. Kui ükskord elatud on, siis oma viimse päeva laupäevl võtan aja maha ja vaatan, kas oli üldse mingi mõte, või polnudki.. lihtne ja loogiline

Ray - 30.03.2004 kell 13:59

Tsitaat:
Algne postitaja: renet
offtopic:Ray, btw, äkki viitsid valgustada nende tähendust, ma ise ei tea neist ööd ega mytsi paraku.

Lihtsalt maailma (-ruumi) ja palju asju siin taandatakse tihti mingisugusele struktuurile, piltlikult õeldes justkui kristallvõrena nähakse siis ilma. Need 2,4, 8 pidavat usinasti olema võtmearvudeks.

See on lihtsalt üks nägemus, mida on siin-seal lugeda vahel.

Aga ka 6 mingis vormis on tugev näitaja. See vorm ei pruugi olla selline jämedakoeline, ehk on mingi energeetilise võnke variant vms.

Mesilasekärg on näiteks 6 - kant, see on sellepärast, et mesi säilib tohutult paremini ja konserveerub kärjekannus, kui ta on sellise kujuga. Võimalik ka ravieffekt.

Ka juutide, Davidi rist on kuuskant, ka see pidavat mingit ülistruktuuri väljendama ja ehk (?) on ka ravimõjuga.

Ühesõnaga, ma ei julge midagi põhjapanevat arvata, aga see 2,4,8 ja nende kombinatsioonide tähtsus on mitmest eri allikast meelde jäänud.

lenxu - 30.03.2004 kell 14:06

elada nii nagu ise tahad ja nii, et surivoodil midagi kahetseda pole vaja....

maritv - 30.03.2004 kell 14:13

olla kõiksuse looja kõrvad, silmad ja südametunnistus.
jällegi laenatud mõte, aga sobib minu arvamust kirjeldama 100%.

peace.

RealBitch - 31.03.2004 kell 01:41

Sellele kysimusele peaks vastuse leidma ikka iseendasse vaadates, sest igal on siin maailmas oma roll ja seega ka arinev mõte, nii et ma kaldun arvama, et mingit pyha tõde kuskilt internetist kyll ei leia. No ja kui parasjagu polegi veel elul mõtet, siis äkki tuleks mõned asjad yle vaadata ja yle hinnata?
Minu elul on õnneks mõte ja seega on see kysimus minu jaoks ammendatud.

gosi - 31.03.2004 kell 13:20

Elu mxte on elu hasti/postiivselt labi elada ja anda teistele hea eeskuju.

sirli - 31.03.2004 kell 14:27

minu elu mõte on täita oma elu sellega, mis mind rõõmsaks teeb ja teha oma olemasoluga ka teisi õnnelikuks, ma usun siiski, et elame ainult ühe korra ja ma katsun oma aega õnnelikult ja otstarbekalt kasutada.

maritv - 31.03.2004 kell 20:42

Tsitaat:
Algne postitaja: RealBitch
Sellele kysimusele peaks vastuse leidma ikka iseendasse vaadates, sest igal on siin maailmas oma roll ja seega ka arinev mõte, nii et ma kaldun arvama, et mingit pyha tõde kuskilt internetist kyll ei leia.

nja... igaks juhuks, kui see nüüd minu arvamuse kohta käis, lisaks, et see pole teps mitte netist leitud, vaid hoopis minu kõige lemmikumast raamatust... olen selle omaks võtnud ja mulle see meeldib...
teinekord juhtub ka nii

RealBitch - 31.03.2004 kell 21:21

ei käind sinu kohta, teema kohta käis.

Renka - 31.03.2004 kell 21:31

siin võib kõike mida sa mõtled üles lugeda, nii et mõtetu

kuriKass - 01.04.2004 kell 16:56

Nagu juba mainitud on vastus 42.
Küsimus oleks 6x9?

.......tõlge: mõtte otsimine on suht tulutu ettevõtmine

muvelin - 01.04.2004 kell 20:04

elul polegi mingit mõtet.

li-li - 02.04.2004 kell 04:41

.....hoida seda mis meil on ja tarbida mõistlikult,mitte priisata ja tallata oma "tervist",nii füüsiliselt kui ka vaimselt

ratatosk - 04.04.2004 kell 12:10

Aga mis on kivide mõte? või tuule mõte?

Olla üks osa tervikust. Lihtsalt.

Engineer - 04.04.2004 kell 12:14

Elum6te on kannatada
Kannatamiseks oleme siia syndinud et astuda yle raskustest.. need kes ennast tappavad, siis nad ei ole suutnud seda kannatada...

ratatosk - 04.04.2004 kell 18:30

Oot-oot, Engineer! Ma ei saa praegu pärsi hästi aru, kas kannatamine on elu mõte või raskuset ületamine. Sellel viimasel juhul on kannatus ainult vahend ja pole eesmärk omaette.
Mul on tunne, et sa räägi iseendale vastu.

eViL - 08.04.2004 kell 19:01

mõte on see ,et mõtet polegi

kaitsevaim - 08.04.2004 kell 21:58

No sellele n.ö. põhiküsimusele on mul väga lihtne vastus kui mõista elu mõtet sellena, et kuidas oma konkreetset elu elada. Ütleksin, et oma kõige parema ettenägemise järgi, et sina oleksid õnnelik ja teised oleksid sinu kõrval õnnelikud sinu tegevuse ja oleku pärast.

Aga kui mõista elu mõtet kui midagi sellist, et miks on olemas kõik elav, siis võibolla selleks, et täita oma fuktsiooni, mis kogu see universumi või ökosüsteemi või grupisisene kord on paika pannud. Kord on ju iseenesest midagi positiivset, aga samas ikka seda lõhutakse ja eiratakse. Oma seisukohast on see ka õige, sest mida korrastatum on süsteem, seda üksluisem, igavam ja mõttetum ta on.

On jah ka mõtteviise, et elu mõte on surra nii, et pärast ei peaks kahetsema, et midagi jäi tegemata või siis et mõte kannatada selle nimel, et elu läheks paremaks ja tulevased põlved elaksid paremat elu. Need kaks viimast seisukohta on samavõrd tõesed kui valed kui need eelmised, sest igaühel on oma arvamus ja temale on see õige, kuni ta ei leia põhjapanevat tõestust, et see on vale.

renet - 08.04.2004 kell 22:07

kui su jutt nyyd lyhidalt kokku võtta siis:
ela ise ja lase ka teistel elada, kõigel siin maailmas on põhjus, igalyhel on õigus oma arvamusele ja tõde pole kunagi absoluutne.

Meowriah - 09.04.2004 kell 08:15

elu mõte...
elada ja olla elu lõpux oma elatud eluga rahul. nagu...sinu teod ei loe kellegile teisele(näitex jumalale keda ple olemas) vaid ainult sulle endale. Kui vargale meeldib varastada ja kui ta elu jooxul on osavaid varguseid sooritand, on ta yx õnnelik tyyp enne surma.
mulle meeldib mu teooria...

Arwen - 09.04.2004 kell 09:10

kes on tglt üldse öelnud et elul peab olema mõte? ja igal inimesel on see ilmselt erinev.

kaitsevaim - 09.04.2004 kell 13:14

Tsitaat:
Algne postitaja: renet
kui su jutt nyyd lyhidalt kokku võtta siis:
ela ise ja lase ka teistel elada, kõigel siin maailmas on põhjus, igalyhel on õigus oma arvamusele ja tõde pole kunagi absoluutne.

jah..kui sa seda nii mõistsid, siis ega palju mööda ei pannudki. Lihtsalt tahtsin võimalikult lollikindlalt asja ää seletada

Ziilike - 11.04.2004 kell 10:13

"...kui leiad elu mõtte siis mine arstijuurde..."<<seepärast ei otsigi seda.

päikesekilluke - 26.06.2004 kell 01:25

Elu mõte...teiste kohta öelda ei tea, aga enda mõistes tean küll...
Elada nii, et hiljem poleks midagi kahetseda.
Teha neid asju teistele, mida soovid, et ka sinule tehtaks.
Vaadata maailma suures prismas-kõik pole must ja valge, inimesed on erinevad ja arvamused samuti.
Iga asi on millekski hea.
Kõigel siin ilmas on põhjus(ed), midagi ei juhtu niisama.
See, mis juhtuma peab, see juhtubki ja see, mis juhtuma ei pea, see ei juhtugi.
Iga asi on millekski (kunagi hiljem) hea, millest alles aja möödudes aru saame.
Negatiivsed kogemused õpetavad rohkem kui positiivsed.

fantasmagooria - 26.06.2004 kell 09:41

Ma ei mõtle sellele.
Muidu võib hulluks minna

webkaaren - 26.06.2004 kell 10:04

/me loodab salamisi südamest, et siinses foorumis see igivana küsimus lõpuks lahendatakse ja kõik need aastatuhanded filosoofia ja religiooni ajalugu osutub mõttetuks tühikargamiseks.

/me üritab olla visionäär ja öelda esimisena välja: Elu mõte on "Kodutud" .

missdarkness - 26.06.2004 kell 10:44

elu mõte on proovida kõike uut ja õppida surmani ning surra sedasi, et ei kahetse midagi

stinkfist - 30.06.2004 kell 19:51

panen silmad kinni. ei ole tühjus, ei ole pimedus. peas keerlevad tohutud mõtted. neid mõtteid ma näen, kui keskendun. ma keskendun ja mõte tuleb minuni pildina. ma ei suuda õhtegi neist valida, ma ei ole võimeline nende ilmumisjärjekorda sättima, nad lihtsal tulevad. ja siis ma lasen lahti püüdlusest korrastada ja kontrollida, ma lasen neil tulla ja minna. ma muutun nii vabaks ja ma lasen end viia. siis hakkab mulle tunduma, et kõik need pildid on ikkagi seotud.ühes väga suures plaanis. niimoodi olen ma läinud kõige kaugemale, kui eales varem...meeletu sügavus. ja ma olen kaks korda jõudnud ühe suure kivimüüri uste ette.see pilt on nii selge. aga need uksed ei avane. ja siis kui ma proovin neid ise avada, käib mul peast läbi jube raksatus.seda on juhtunud kaks korda ja ma olen sunnitud silmad avama, sest ma olen hakanud kartma seda raksatust.kas on see koht, kuhu ma ei tohi minna?või on see koht, kugu ma pean saama?minu elu mõte on saada sinna uste taha. ma tunnen, et seal on midagi minu jaoks...

Epukas - 01.07.2004 kell 04:47

minu jaoks on elu mõte see, et kui yxkord see otsakorral on, et siis ei peaks ytlema, et see oli raisatud elu..
nagunii lõpeb elu surmaga.. ja sureme siis, kui peame seda tegema... nii kaua aga..tuleb elada...ma ei mõtle selle all nyyd mingit läbustamist...vaid täisväärtuslikku elu..

Omito - 01.07.2004 kell 13:22

Elu mõte on elada ja niisugustele mõtetustele mitte mõelda..

Adaro - 03.07.2004 kell 15:52

Peale surma peaks teada saama...

anahid - 03.07.2004 kell 16:06

elu mõte on ...armastada

Mandark - 06.07.2004 kell 23:44

ellu jaada

kata - 07.07.2004 kell 04:04

ELADA! TAHAX ELADA! ARMASTADA jne...

freelancer - 07.07.2004 kell 06:53

kata

Kui vana sa üldse oled ,et nii halada.Selleks,et saavutada eespool märgitud eesmärke tuleb sitalt vaeva näha ja tööd teha.Kas tahad öelda et oled kõike juba proovinud?Jutt meenutab Rate.ee tekste stiilis-Elus lõplikult pettunud 15 aastane tütarlaps.... .

viidik - 07.07.2004 kell 08:34

kata, tule Kodutute kokkutulekule!! Küll siis näed, kuidas sinust hoolitakse! Kodutud hoolivad üksteisest.

anahid - 07.07.2004 kell 13:57

Kata..naerata..kasvõi iseendale...usu mind see aitab

Aike - 07.07.2004 kell 14:48

Imelik!!Varem või hiljem hakkame seda vamõtet kõik taga ajama.Otsides väsides loeme ennast mõtetuks.Kuid samas mingi mõte ju on muidu poleks me elus ja ei suudaks ellu jääda.
Igal meist on see apsoluutselt erinev ja samas kas ongi.Üks võimalikes mõtetest võiks ju olla näiteks.Elada oma elu võimalikult ausalt kas või enese ees aus olla.Seda teha on ju päris raske.Aga ok. nagu ma juba ütlesin on see elu mõte meie endi sees alati olemas.On vaja vaid arengu aste saavutada et ta ära tunda.

Mandark - 11.07.2004 kell 09:32

Ellu jaada

sungirl23 - 11.07.2004 kell 09:52

elada...

Lii001 - 15.04.2005 kell 14:10

Kui teile meeldib elada, siis elage mõttega, et elu mõte ongi elada
Kui tuleb aga masendus peale, siis tuleb hakata otsima seda, mille nimel elada ja mix seda vaja on. Igayhe jaoks on see erinev. Mina elan, sest tahan viia ellu oma unistused

maipõrnikas - 15.04.2005 kell 14:19

elus püsida seni kuni Sa sured!

reheline - 15.04.2005 kell 14:20

Pole sel elul mingit mõtet. Mina võtan teda nii, et see tuleb võimalikult hästi ära elada ja ka lastele elu elamist kergemaks teha.

Lumeleopard - 15.04.2005 kell 14:22

Just minu mõte!

Xart - 21.04.2005 kell 13:14

Üks tark mees on öelnud, et kõikidel inimestel on ühine eesmärk: õppida ära, milleks on vajalik armastuse materiaalne tasand, kuidas seda mõttega muuta, vabaneda illusioonidest.
Elu on pidev armastuse õppimise protsess

passion - 21.04.2005 kell 15:07

ELU MÕTE ON ELAMINE ISE!!!

tglt on nii et elul ei olegi erilist mõtet, lihtsalt sa elad ja sured, siis tuleb järgmine, elab ja sureb jne jne jne

Uss - 21.04.2005 kell 17:27

Ärge mõelge oma elu keeruliseks.

Deiviidas - 21.04.2005 kell 21:49

Mina pean oma elu ülesandeks enda arendamist, tarkuste omandamist ja nende rakendamist argielus. Pidev seoste otsimine ja ühiskonnas toimuvate protsesside tunnetamine ning neist arusaamine on omaette eesmärk.

firecracker - 25.04.2005 kell 21:14

nagu polegi elu mõtet enam järel, 10 kuud tagasi oli mõtteid igasuguseid, aga nüüd on kõik justkui tühjaks jäänud minus. Tänasel päeval ma lihtsalt olen, kuna siia mind ilmale toodi.

Loretta - 26.04.2005 kell 12:40

Võibolla praegune elu on ettevalmistus järgmiseks etapiks, mis see siis iganes ka poleks. Konkreetset missiooni enda elu puhul küll ei näe.

Vanapaks - 26.04.2005 kell 13:08

Üks venekeelne anekdoot ahvist ja Ivanist vastas sellele küsimusele täiesti ammendavalt:
Nehui dumat, prõgat nada!

yoana - 26.04.2005 kell 13:21

Elada oma elu nii , et sa järgmises maises elus ei oleks nt. sitasitikas. Elada nii, et su teod teistele halba ei teeks

Muuta ennast, saada paremaks inimeseks.....
........kas kõlas väga ema Theresalikult!!

Sonic22 - 26.04.2005 kell 15:57

elu mõte? hea küsimus. vast elus läbi lüüa, mitte nõrgemaks pooleks jääda. paljudele ehk ka perekonna loomine, karjääri tegemine, lapsed.... kuid õige elu mõte on elada oma elu nii et ise sellega rahule jääd

Ruufer - 26.04.2005 kell 16:04

pingutada et võimalikult targa, terve, ilusa ja vanana surra.

firecracker - 28.04.2005 kell 22:10

Tsitaat:
Algne postitaja: Ruufer
pingutada et võimalikult targa, terve, ilusa ja vanana surra.

Aga nagu mis vahet seal tegelikult ju on kui tark või ilus, sureme me kõik, nii et pigem elada, et iseendas leiduks rahu tehtu üle.......või midagi siukest

Armada - 02.06.2005 kell 21:37

Tsitaat:
Algne postitaja: sober13

ellujaamine

partyangel01 - 12.06.2005 kell 11:33

no mina arvan et elada õnnelikul,luua pere,lasta teistel õnnelikult elada...neid aidata....olla koos kallite inimestega jne...

bimbo - 16.01.2006 kell 01:04

Elu mõte on elu.

Lizett - 16.01.2006 kell 01:18

Elul polegi mingit mõtet. Aga kuna ma olen siia ilma juba sündinud, siis katsun elada nii, et oleksin ise oma eluga rahul. Et kunagi surivoodil ei peaks mõlema, et olen oma elu valesti elanud ja niipalju asju jätnud tegemata, mida oleksin võinud/tahtnud teha. Ajaga tuleb otstarbekalt ümber käia.

earthland - 04.03.2006 kell 16:44

ja miks maa telg ei kriiksu, eks ole? sama hästi võiks ka seda kirjutada.

agny - 11.03.2006 kell 21:38

Ilmselt sama tark küsimus on - miks me sünnime? On see igaühe isiklik vaba tahe või emme-issi armastus või juhuslik seksutamine. Väidetavalt kõik elus olev hingab - tarbib hapnikku - seega võiks öelda, et elamise mõte on hingata - kas siis täisväärtuslikult või kuidas kellelegi kopsumahtu on antud.
Kõik muu - enne surma - sõltub kuidas keegi endale elamist/eluolu teadvustab ja kuhu ta sündinud on.
Elada täisväärtuslikult? Kes meile need kriteeriumid paika on pannud - ühiskond - kultuuritaust, jumal, tulnukad. Täna on meil ühed arusaamad - põlvkonna pärast teised. Lõpuks otsustab iga inimene ikkagi ise sõltuvalt sadadest põhjustest - mis on tema elu mõte.
Mina arvan, et elamine on elamist väärt kui süda on täis armastust ja kõrval on keegi keda vastu armastada.

Tascan - 11.03.2006 kell 21:43

Elu mõte on tunda sellest rõõmu.

isic - 12.03.2006 kell 00:20

See on küsimus, mis on vaevanud inimeste päid juba väga kaugest minevikust alates . Ise arvan, et peamine eesmärk on kanda elu edasi.

lati - 12.03.2006 kell 08:21

mis on elu mõte?
mis on kivi mõte?
mis on tuule mõte?
mis on mõtte mõte?
pole vaja otsida mõtet seal kus seda sinujaoks pole. igaüks annab ise oma elule mõtte!

püksinahk - 12.03.2006 kell 12:32

Igal elul on oma mõte, siin ei ole asjakohane üldistada.

freelancer - 12.03.2006 kell 21:08

Kõikoleneb mis aspektist seda vaadata-kas inimese või üldisest.Kui üldisest siis ainus vastus saab olla see mille pakkus välja isic.Kui inimese siis igaüks elab täpselt nii nagu talle võimalik on.

ireen - 12.03.2006 kell 21:11

Inimesed on oma kõhu orjad!
Me elame selleks et hiljem surra...

Pipilota - 12.03.2006 kell 21:59

yks mu sober defineeris elu motte selliselt - elu mote on juua viina koos inimesega, kes sulle meeldib

kiaara - 12.03.2006 kell 23:46

elu mõte on elus endas ...
kuid tegelikult on ju hea mõelda et kõik läbi elamised mis elus ette tulevad teevad meid tugevamateks ja targemateks ...ja kui me kunagi vanad oleme ja meenutame oma elu ..tundub see nii ilus ,puhas,täis rõõmu...ja kõik halb mis kunagi tundus väga kohutavana
võib tunduda isegi tühine või naeruväärne...

jaanely - 13.03.2006 kell 14:21

seximine

LivingHell666 - 13.03.2006 kell 16:15

kas elul ongi mingi mõte??? kui keegi teada saab, võix ka mulle öelda

Tascan - 13.03.2006 kell 17:02

Sellega me siin tegelemegi. Sul peab lihtsalt viitsimist lugeda olema.

(P.S. Vähenda oma avatari suurust. See võtab kolmandiku lk. enda alla.)

jll - 13.03.2006 kell 17:10

Tsitaat:
Algne postitaja: sober13

Küsimuse sees on vastus olemas. Elu mõte on selle pidev jätkumine ükskõik mis kujul.
Võtame imetajate jaoks asja kokku, paari sõnaga:
"Tehke sugu ja saagu teid palju"
Muideks see repliik on võetud multikast "kevadine kärbes" ja mulle meeldib see idee. Repliigi ütles prussakas, kui kärbes temalt päris mis on elu mõte.

Andrew - 13.03.2006 kell 18:48

Õgida, magada, sugu teha. Ja mõnuleda. Töö ei ole inimese normaalne olek.

freelancer - 13.03.2006 kell 19:14

Tsitaat:
Algne postitaja: Andrew
Töö ei ole inimese normaalne olek.

Minule on näiteks töö meelelahutus ja seda kõige ehedamal kujul.Ma teen seda,mis mulle meeldib.Ja kui enam ei meeldi siis hakkab seda tööd tegema keegi teine.

Mina pean elu mõtteks tema muutmist elamisväärseks ja nauditavaks.Kui sul pole eluga arusaamatusi kulgeb see mõnusalt ja huvitavalt.

Andrew - 13.03.2006 kell 21:36

Ma armastan hambaid teritada ja muliseda.

Marchrabbit - 14.03.2006 kell 20:15

Loodus on asja nii üles ehitanud,et iga liik on teistele kuidagi vajalik läbi mingite toitumisahelate.Selleks ,et liik kestaks ,peab paljunema.Selleks et paljuneda,peab sööma...

calderon - 16.03.2006 kell 18:46

Tegelikult on asi palju lihtsam kui paljud arvatagi oskavad. Nimelt elu ei oma mingisugust mõtet. Elamine on meile lihtsalt vägisi peale surutud. Elu mõtte võib muidugi igaüks omale lohutuseks välja mõelda, et oleks pisutki huvitavam see pealesurutud (elu)tsükkel läbida...

anne51 - 16.03.2006 kell 18:50

Olen calderoniga väga nõus - polegi teisel mõtet, kui ise mõtet ei loo.

Marchrabbit - 16.03.2006 kell 19:08

Kui olen ükskord juba vana mies,siis tahaks küll mõelda oma elule tagasi ja öelda,et,küll see oli ikka sisukas ja üht-teist on ikka korda saadetud ka. Täielik õudukas oleks minu jaoks see ku töötaksin 40 aastat kusagil tehases ja elaks korteris ning minust jääks maha ainult 20X20cm hauakivi,kus on kirjas nimi ja aastaarvud

Tascan - 16.03.2006 kell 19:15

Õige! Elada tuleb majas
No mis lollus. Ega sinu elukoht ei oma siin erilist tähtsust.

earthland - 16.03.2006 kell 19:20

mina sooviksin olla kunagi vanaisana kuskil maamajas, olla õdusas pööningukambris kiiktoolil ja enda ümber kogunenud laste-lastele rääkida sellest, mida ma elu ajal teinud olen...... aga minu jaoks on väikene elu osa ka raamatute kirjutamine . varsti saan ühe valmis.

ja kui ma ei teeks oma elus midagi erilist, lõpetaksin ma kahetoalises korteris reumavalu käes ning loeksin lehtedest uudiseid, kelle mu lapselapsed jälle maha on tapnud....

Tascan - 16.03.2006 kell 19:22

Ega asi ei olene ainult sellest, kas sa teed midagi elus või ei, õnne peab ka ikka olema. Ja see kas sinu lapselapsed on mõrvarid ei olene tegelikult sinu eluajal tehtud tegudest.

Marchrabbit - 16.03.2006 kell 19:38

See majajutt on üsna mõtekas. Lapelapsed siis arutavad 50 aasta pärast,et küll see vanaisa oli ikka kõva mees,näe kui kõva maja ehitas,ikka veel seisab püsti. See ei tähenda küll seda,et korterielanikud elavad mõtetut elu.

Tascan - 16.03.2006 kell 19:47

Sellist juttu räägin minagi praegu Minu maja on aastast 1906.

Marchrabbit - 16.03.2006 kell 20:03

1906 aastal oli maja ehitamine kindlasti selle ehitajale elu mõte.Nüüd võtad miljon krooni laenu,ehitad maja ja sinu elu mõtteks saab laenu tagasimaksmine ja maksuametile tagantjärele dokumentide esitamine,et tulumaksu tagasi saada

Tascan - 16.03.2006 kell 20:04

Miljoniga paned sa uberiku püsti. Kahte-kolme miljonit läheb vähemalt vaja maja jaoks.

earthland - 16.03.2006 kell 20:04

pigem elaksin parema elumõttega mõnes hurtsikus..... rikkad näevad küll säravad välja, aga kapipõhi on neil unerohtusid täis, sest need laenud, laenud, laenud....

Marchrabbit - 16.03.2006 kell 20:56

Earthland,lisaksin siia veel:liisingud,liisingud,liisingud...
Ja kellel on laenud ja on liisingud,neil on ka erinevad kohustuslikud kindlustusmaksed kaelas.Nii saime me endale eepose.

vesielukas - 16.03.2006 kell 20:59

kindlast paljuneda!

2mustikas - 16.03.2006 kell 22:33

Tsitaat:
Algne postitaja: Oleskleja
Elu ainuke mõte on paljuneda. Ülejäänu käib sellega lihtsalt kaasa.

olen siinmõtlejaga täiesti nõus.
Vaadelgem loodust ja kõik saab selgeks.
Ka armastuse teemas on mõte.......

Tascan - 16.03.2006 kell 22:35

Tegelikult on elu mõte selle lõpus surra Ja selle eesmärgi täidavad kõik varem või hiljem.

skingirl - 17.03.2006 kell 17:38

Elul ei olegi mõtet, või kui ongi siis igaühel on imepisike ülesanne, see on tasand millel me kõik ühiselt oleme kuna me oleme valinud enda jaoks õige tasandi kui me oleks tsipa kõrgemal korrusel siis see kus me hetkel oleme oleks põrgu ehk kelder. see on sellepärast,et me armetud hinged saaksime targemaks

machimos - 25.03.2006 kell 16:48

ELAMINE

sinitaevas - 31.03.2006 kell 21:28

Elu mõte - oma elu ülesannete täitmine/õppetükkide õppimine. Minu arvates on mingi saatus selles suhtes olemas, et on kondikava, millised takistused on su teel, millisesse olustikku sünnid. Ja väga palju on ka võimalik ise korda saata, sellepärast ma ennustamisse ei usu, et vot sel päeval ja sel kellaajal kukub sulle taevast kivi pähe või abiellud ja saad 3 last... See on võibolla tõenäosus et nii võib juhtuda, kui käitud vastavalt, aga valides teise tee juhtub hoopis midagi muud. Aga konkreetse elu mõte on õppida just sellistes tingimustes elama nagu sa elad ja kui tubli oled, suudad kindlasti midagi muuta paremaks, aga üle oma varju ikka ei hüppa...

pimeduseprints - 31.03.2006 kell 22:01

Tsitaat:
Algne postitaja: KodutuIngel
elada..

nõustun 100%liselt

Meeerru - 20.04.2006 kell 17:24

elu mõte on see , et elu läheb edasi.

elu on kõigele aluks , olgugi , et täna on täna , homme on homme.
ja ülehomme on juba neile päevile võõras.
elul pole mõtet , see lihtsalt on ja meie oleme määratud siia elama .

chips - 20.04.2006 kell 18:50

Keegi filosoof väitis -Elu on tükike hämarust kahe pilkase pimeduse vahel.
Arvan, elu mõte seisneb elamises, elada täisväärtuslikku elu,areneda ja jõuda teadmiseni, mis on minu jaoks parim

Imre - 20.04.2006 kell 19:13

Ela kiirelt, sure noorelt, jäta maha ilus keha!

väljuja - 15.05.2006 kell 09:22

ELU MÕTE ON ELUS ENDAS!
Muidugi on elu kaubamajas saadaval igat värvi prille ja kõigen erinevama koostisega ajutäidist. Aga eks igaüks valib ise silmuse,millesse kael toppida! Ja pangad hoolitsevad edaspidise "õnne" eest ...

anne51 - 15.05.2006 kell 09:59

Tsitaat:
Algne postitaja: Tascan
Ega asi ei olene ainult sellest, kas sa teed midagi elus või ei, õnne peab ka ikka olema. Ja see kas sinu lapselapsed on mõrvarid ei olene tegelikult sinu eluajal tehtud tegudest.

Mina arvan, et sellest olenebki, kas teed ja mida teed ja see, kas minu lapselastest saavad mõrvarid või mitte, on otseses seoses sellega, mis ma olen teinud või tegemata jätnud.

delilah - 15.05.2006 kell 11:25

Tsitaat:
Algne postitaja: Imre
Ela kiirelt, sure noorelt, jäta maha ilus keha!

Ja mis on selle mõte? Keha on niikuinii kaduv ja ilus võib ta pärast surma olla heal juhul paar päeva (kuigi kahtlen selleski).

Imre - 15.05.2006 kell 11:40

Mõte ..hmm.
Võta elult, mis võtta annab.
Ma eelistaks kiiret elu ja kiiret lõppu, mitte aastatepikkust vegeteerimist, et siis maha surra.
Tudiseda kepi najal, ei saa õieti millegagi hakkama jne ..
Ei sobi see mulle mitte.

pipsin - 15.05.2006 kell 12:58

Vaata, kui lõpuks tudisedki, siis sa enam nii ei mõtle. Siis on teised väärtused olulised. Lapsed, lapselapsed jne... Pealegi kui su kõrval on keegi, kes samamoodi tudiseb....

Võin kindel olla, enamus neid kes praegu tudisevad, on noorena mõelnud, et suren noorelt.

Palun mitte tsiteerida vahetult eelnevat postitust!
Meeskond.

Liz - 15.05.2006 kell 16:52

Nii palju kui mina kuulnud olen, on elu mõtteks "sugu tegemine" ning elu edasi kandmine.

metsakutsa - 15.05.2006 kell 19:19

Elu mõte on mõtestatud elu

niceassu - 13.06.2006 kell 12:52

dilemma täita enda vajadusi täites nendega teiste omasid
pole kindel et see selgesti väljendus

Cassini - 13.06.2006 kell 22:33

miks peaks elul olema mõte, lihtsalt ole ja ela.
ega jah, mis siin ikka... mõni rahuldub kodu, lapse ja elukaaslasega ... teised on jälle nagu ekstreemsportlased- otsivad midagi huvitavamat.

anne51 - 13.06.2006 kell 22:38

Kusjuures kodus lastega ja elukaaslasega mässamine võib olla parajalt ekstreemne tegevus, seega ... huvitav ...

hendrix - 15.06.2006 kell 16:43

elu kui eksistentsi mõte on kindlasti paljunemine.
ELU mõte: ela nii, et su järglased pärast sinu surma sinust hea meelega kõnelevad.

freelancer - 15.06.2006 kell 17:15

Elu on oskuslikult elatud siis kui oskad koostada testamenti nii ,et kõik pooled oleksid peale su surma oma osaga rahul ja jääksid ka edaspidi sõpradeks.

zombeelius - 17.06.2006 kell 19:06

Tsitaat:
Algne postitaja: freelancer
Elu on oskuslikult elatud siis kui oskad koostada testamenti nii ,et kõik pooled oleksid peale su surma oma osaga rahul ja jääksid ka edaspidi sõpradeks.

miks küll kõik isased nii ei arva

ariita - 06.07.2006 kell 11:11

nii inimestel kui loomadel on elumõtteks soo jätkamine

Ray - 06.07.2006 kell 11:39

Kui elu mõtteks oleks vaid soo jätkamine, siis oleks hea ökonoomne peale sigimist varsti pillid kotti panna ja ruumi teha uutele. Need omakorda teevad nugist ja ka varsti mulda jne.

Küllap on midagi muud ka lisaks, aga lihtsalt minu arvamus.

roswell23 - 06.07.2006 kell 12:46

hmmm.. kas tõesti on paljude arvates elu mõtteks sigitamine sel juhul ei ole minul küll hetkel elu mõtet
see küsimus on sama, mis "kumb oli enne kas kana või muna?. ja keegi ei oska sellele ainuõigelt vastata. ehk siis jällegi on tegu sellega, et nii kui on inimesi, nii palju on ka erinevaid vastuseid ja põhjendusi, elu mõtteid jne jne jne

ariita - 06.07.2006 kell 12:59

aga kuskilt ongi ju paika pandud,et kui sugu jätkatud ja üleskasvatatud ning nende järglasi ka pisut aidatud ongi aeg mulla alla kobida

roswell23 - 06.07.2006 kell 13:02

ariita, aga see on ju nii jube mõte elus peab olema ikka miskit muud ka peale järglaste kasvatamise jne.

ariita - 06.07.2006 kell 13:14

jube ta on aga rõõm ka ja elu tuleb ise lisanditega kaunik elada

trnx - 06.07.2006 kell 13:26

pakun , et elu mõte on pigem see , et sa jääksid teistele meelde. küsimus on selles , et kas siis pos. või neg. aga see on juba inimeste endi mure , kes meid peale meie surma meenutama hakkavad . Ja kui me juba meelde jäänud oleme ja kuidagi teiste elu muutnud oleme , siis on meie eesmärk saavutatud

ariita - 06.07.2006 kell 13:29

kui kauaks siis peaks meelde jääma ja kui paljudele, et elumõtte mõõdu välja annab?

trnx - 06.07.2006 kell 13:40

ega see kõik ei olenegi sellest , kui paljudele meelde jääme vaid oluline on see, et et meelde jääksime. Mis mõte oleks elada , kui oled täielikus üksinduses , keegi sind ei näe sind , sinust midagi ei tea ja sured nii , nagu poleks sind kunagi olnudki. Mis mõte sel juhul elul oleks ?

anne51 - 06.07.2006 kell 13:49

Tsitaat:
Algne postitaja: Kapsauss
Ma arvan et selle kysimusele ei saa vastata, kuna ykski inimene ei tea täpselt mis on elu mõte.Ta võib ju ise kehtestada omale elu mõtte, kuid kas see ikka on ka õige???Mina näiteks ei tea mis on minu elu mõte, kuid ma yritan seda välja nuputada.

Nuputa, nuputa, sest kui sa suudad anda endapoolse vastuse, siis oledki leidnud oma elu mõtte.
Arvan, et materialistidel ei ole erilist soovi selle teema üle filosofeerida, sest nende jaoks on mõtteks asjade ja mammona kogumine ja üldse kõik asine, mida saab katsuda või hamba alla panna.

Spiritraver - 18.07.2006 kell 01:15

Minu arvates elu mõte seisnebki elamises eneses.

Mulle meeldib väga üks indiaani tarkusetera:
"Meie ei ole inimolendid, kes saavad siin Maa peal vaimseid kogemusi, vaid vaimolendid, kes peavad siin inimlikke kogemusi omandama."

Minu jaoks tähendab see, et me ei ole tulnud (ega tule ikka ja jälle) siia mitte selleks, et kannatada, vaid justnimelt selleks, et rõõmu tunda ning nautida kõike kaunist, mis siin Maa peal leida on. Pealtnäha väikseid ja tühiseid asju. Lihtsaid asju. Nagu näiteks Päikest. Paduvihmahoogu. Rannaliiva kuumust jalataldade all. Lume krudinat pakaselisel talvepäeval. Merekohinat ja metsamüha. Linnulaulu. Kerge tuuleiili paitust juustes. Sõprust. Armastust. Kõike head ja ilusat.

Enika - 18.07.2006 kell 01:30

elu mõte on elada seda täisväärtuslikult. Teha vigu ja õppida neist. Saada lapsed, kellele saad oma tarkusi jagada ja kes sind hiljem austavad. Proovida kõike, mis uus ja huvitav ja mitte alla vanduda. Me saame ju kõigega hakkama-pole vaja hiljem kahetseda, et oleks võinud teha-aga kartsin midagi rikkuda. Elu mõte on unistused täide viia.
Ja kindlasti elada iga päev nii, nagu oleks see su viimane päev-nautides igat pisiasja.

anemia - 19.07.2006 kell 02:00

elu mõte ja mõttetus on elu mõttetus.
nii lihtne see ongi.

enjoy.

Marxendorf - 19.07.2006 kell 07:06

Elu mõte on ärgata terve ja nägijana. Näha head ja halba, vaesust ja rikkust. Elada nii, et oleksid rahul ja ka teistel jätkub imetlust su elu kvaliteedi üle! Tunda rõõmu pisiasjadest, andestada ja armastada. Aidata inimesi, et ka nendel oleks midagi head nautida! Elada täisväärtusliku elu ja mitte kunagi elule alla vanduda! Näha hommikul oma lapsi rõõmsalt tõusmas ja rõõmsalt magama minemas. Tunda nende armastust ja neid vastu armastada!

cc - 05.07.2010 kell 21:34

Loen seda teemat ja süda läheb pahaks.

reheline - 05.07.2010 kell 22:16

Nii palju mõtteid siis elul...
Ma olen alati arvanud, et inimese aju on hälve
Kogemata tekkis ahvile ajumaht ja kohe hakatakse ennast haigeks mõtlema!
Minu ajumaht on väike, seega tunnen ennast tervena. Ja arvan, et elul pole mingit mõtet.

sales - 05.07.2010 kell 22:36

Mis muud kui tee tööd ja näe vaeva, et hing sees püsiks ja lõpetaks õndsana - st. ei sünniks teiskorda kivina...

cc - 05.07.2010 kell 22:38

Kivina sündimine oleks küll igavene õnnetus.

tiivitaavi - 05.07.2010 kell 23:29

Jah , kulutatakse oma aega,igavate armastusromaanide ja kriminullide lugemisele(puudutab ka mind ennast ) ,selle asemel et tegeleda astronoomiaga ja õppida kosmost tundma.
Loodusega kooskõlas elama.

sales - 06.07.2010 kell 06:04

Tsitaat:
Algne postitaja: reheline
Minu ajumaht on väike, seega tunnen ennast tervena. Ja arvan, et elul pole mingit mõtet.

Selles on sul õigus, et kõik teadaolevad tsivilisatsioonid on sellega hävinud, et inimesed on ennast lolliks mõelnud
Aga ega ajumaht siin ka suurt aita... põhiviga tekkis mingis ajumutatsioonis siis, kui inimesele anti võime fantaseerida ehk kujutleda asju, mida olemas pole...põhivead - ma olen parem kui teised (reheline)...ma olen halvem kui teised (tiivi...) ehk ma olen teistmoodi... siit kõik need geiparaadid...ideoloogiatapud,,, sitajunn purgis... persekepp... orgasmiotsingud... euroootused... klaasist Vabadusesammas jne. jpm.
Õnnetu ja ennast õgiv inimsugu!
Ja ma ei ole ei teistest parem ega halvem - lihtsalt hõlbin selle saastaga kaasas tsivilisatsiooni hävingu allavett...

iir - 06.07.2010 kell 08:03

Elu mõte on OLLA ÕNNELIK. See õigus on igal inimesel ja seda ei tohiks keegi teine ära võtta või dikteerida, millal saabub ühe või teise inimese õnn.

Myrk - 06.07.2010 kell 09:05

Jah iir pole just midagi lisada, kuid see mis ütlesid, on õige. Sest tõesti selle sõna taha mahub väääegade palju...
Teel õnne juurde, oleme kui postihobused, peatudes postijaamades, et puhata, jõudmata kunagi pärale...

freelancer - 06.07.2010 kell 19:16

Myrk
Algus sinu postituses oli ilus ja siiras.Teine osa kiskus aga tee pealt kuidagi ära.Ma muidugi ei tea kuivõrd sa postihobusega samastud kuid võrdlusteks on ka ilusamaid võimalusi ja loomi kellega end võrrelda.Võibolla on sinu võrdlusele andnud kõva suuna indiaanlased..Ei hakka siin seda lahti seletama.Kindlasti leidub ka kodutute seas inimesi kes ei kiirusta end hobustega võrdlema.Elumõte-olla kui postihobune-nats võikalt kõlab.

iir - 06.07.2010 kell 20:19

Nii palju, kui ma ajalugu mäletan, siis äraaetud hobuseid vahetati postijaamades

Myrk - 06.07.2010 kell 21:03

Tsitaat:
Myrk
Algus sinu postituses oli ilus ja siiras.Teine osa kiskus aga tee pealt kuidagi ära.Ma muidugi ei tea kuivõrd sa postihobusega samastud kuid võrdlusteks on ka ilusamaid võimalusi ja loomi kellega end võrrelda.Võibolla on sinu võrdlusele andnud kõva suuna indiaanlased..Ei hakka siin seda lahti seletama.Kindlasti leidub ka kodutute seas inimesi kes ei kiirusta end hobustega võrdlema.Elumõte-olla kui postihobune-nats võikalt kõlab.

Võib selle posti sealt hobuse eest ära nülgida, kuid mõte jääb samaks.
Ja vahel me vahetame hobuseid kui võimalik, ja vahel peab samade hobustega teed jätkama...
Tegelikult tahtsin öelda, et kogu me elu on nagu tee õnnele, kus enamus ei jõuagi kohale...

sales - 06.07.2010 kell 22:52

Tsitaat:
Algne postitaja: iir
Elu mõte on OLLA ÕNNELIK. See õigus on igal inimesel ja seda ei tohiks keegi teine ära võtta või dikteerida, millal saabub ühe või teise inimese õnn.

Selle õnnega, nagu ka turvalisusega on nii, et enamjaolt jääb keegi teine selles õnnetaotluses ristipõiki teele ette kohe jalgu vedelema ja mis siis juhtub, seda teab igaüks omast käest - siis algab üksteise kallal urgitsemine, kirumine, sõim... halvimal juhul pannakse jalg taha või lüüakse maha
Ka õnne otsinguil ei tohi eriti hasarti minna! Aga seda juhtub, kui isiklikust õnnest elueesmärk tehakse...

Liilia - 06.07.2010 kell 23:16

Elu mõte,mu meelest ongi elu ise.See on meile antud ja ise peame me seda teadma,kuidas meile meeldib teda ära elada.Teine asi on muidugi see,kas alati õnnestub nii nagu meeldib...
Olla õnnelik on tegelikult lai mõiste ja igaühel üsna erinev arusaamgi sellest,minumeelest.
Väga õieti mainiti eespool,et keegi ei tohiks kellegi käest õnne ära võtta,või seda segada...ometi on neid vastikuid teise inimese õnne-või eluahistajaid üpris palju,tean ka isiklikel kogemustel seda
Teisestküljest vaadates jällegi,eluraskused,kui niisugused ei tee kedagi just õnnelikuks,kuid on mingismõttes ka vajalikud sest "karastavad"inimest.

Mina olen küll õnnelik,vähemalt selleüle,et oskan päris paljude asjade üle olla õnnelik ja see ongi suur osa elu mõttest minujaoks.

iir - 07.07.2010 kell 07:23

Tsitaat:
Ka õnne otsinguil ei tohi eriti hasarti minna! Aga seda juhtub, kui isiklikust õnnest elueesmärk tehakse...

Miks ei või õnne otsingul hasarti minna?

tiivitaavi - 07.07.2010 kell 09:07

Tsitaat:
Algne postitaja: sales
Tsitaat:
Algne postitaja: reheline

Selles on sul õigus, et kõik teadaolevad tsivilisatsioonid on sellega hävinud, et inimesed on ennast lolliks mõelnud
Aga ega ajumaht siin ka suurt aita... põhiviga tekkis mingis ajumutatsioonis siis, kui inimesele anti võime fantaseerida ehk kujutleda asju, mida olemas pole...põhivead - ma olen parem kui teised (reheline)...ma olen halvem kui teised (tiivi...) ehk ma olen teistmoodi... siit kõik need geiparaadid...ideoloogiatapud,,, sitajunn purgis... persekepp... orgasmiotsingud... euroootused... klaasist Vabadusesammas jne. jpm.
Õnnetu ja ennast õgiv inimsugu!
Ja ma ei ole ei teistest parem ega halvem - lihtsalt hõlbin selle saastaga kaasas tsivilisatsiooni hävingu allavett...

Õnnetu jah,ujub pärivoolu ja jõuab ookeani, kaladele söödaks.Üksikud jaksavad vastuvoolu ujuda,et mägedesse jõuda.

garinee - 07.07.2010 kell 15:15

elada tuleks nii, et selles oleks sisu.
ja ei jääks igapäeva rutiin.

freelancer - 07.07.2010 kell 22:16

Väga õige tähelepanek.
Elada tuleb tõesti nii,et isegi hauakaevaja nutaks su matustel.
Samas on erinevatel inimestel erinev arusaam elust.Mõni ka elab omast arust kuid teisele paistab ta tegu rohkem karma võla või paremal juhul saatusena.

cc - 07.07.2010 kell 23:38

Tsitaat:
Tsitaat:

Miks ei või õnne otsingul hasarti minna?

Kui sa lähed õnne otsingul hasarti, siis põled varakult läbi ja satud koos teiste läbipõlenutega kommuuni/kloostrisse/vangimajja/haiglasse elama.

2mustikas - 07.07.2010 kell 23:46

Tsitaat:
Väga õige tähelepanek.
Elada tuleb tõesti nii,et isegi hauakaevaja nutaks su matustel.
Samas on erinevatel inimestel erinev arusaam elust.Mõni ka elab omast arust kuid teisele paistab ta tegu rohkem karma võla või paremal juhul saatusena.

me ju ei tule siia sama kohvriga...kotiga

habe - 08.07.2010 kell 19:51

Tsitaat:

Väga tähelepanuväärne avaldus!

Oletagem, et mulle on vaja õnnelik olemiseks vähemalt /tingimata teiste õnnetuks tegemist. No vot olen selline...
Kuidas seda õigust siis peaks jagama???
(NB! See oli näide, Valdur!)

bellatrix - 08.07.2010 kell 21:33

Tsitaat:
Algne postitaja: cc

Kui sa lähed õnne otsingul hasarti, siis põled varakult läbi ja satud koos teiste läbipõlenutega kommuuni/kloostrisse/vangimajja/haiglasse elama.

ma tahtsin kunagi kloostrisse minna..mitte õnne otsima, pigem regulaarne vajadus öömaja ja õhtusöögi järele.. ilma meeste tarbimiseta.

tänapäeva ühiskond ei paku ju mingit altrnatiivi verinoorele suht pandavale plikale kes armastab nagu väike vastik okkaline ajupuu vastuvoolu ujuda..

kommionu - 08.07.2010 kell 22:17

Tsitaat:
Algne postitaja: bellatrix

tänapäeva ühiskond ei paku ju mingit altrnatiivi verinoorele...

Tavaliselt se verinoor uljaspäisus tekitabki just ebakõlasid.

bellatrix - 08.07.2010 kell 22:27

elus peab natuke põnevust ka olema, mesilased elavad reeglite järgi, inimesel on antud rohkem vabadust..

iir - 09.07.2010 kell 09:40

Tsitaat:
Algne postitaja: habe
Tsitaat:

Oletagem, et mulle on vaja õnnelik olemiseks vähemalt /tingimata teiste õnnetuks tegemist. No vot olen selline...

Habe, selline soov on patoloogiline (masohhis, patoloogiline nartsissism, padu kriminogeen, kes ei tee , selliste soovidega inimesi kas ravitakse või pannakse kinnimajja nagu ikka!! ma mõtlesin sellist tervet normaalset suhtumist maailma

cc - 09.07.2010 kell 11:02

Minu jaoks elu mõte on olla edukas.

tiivitaavi - 09.07.2010 kell 11:35

CC,milleks sulle edu vaja on

cc - 09.07.2010 kell 13:09

Kui sa järgi mõtled, siis kõik head asjad, kaasaarvatud õnnetunne, enesega rahulolu, põhinevad edukusel. Ma ei saa olla õnnelik ega enesega rahul kui ma pole edukas (tegelt saaks küll kui mind oleks kasvatanud sorakil juustega sandaalidega greenpeace hipid). Siinjuures edu ei väljendu ainult rahalistes või tööalastes õnnestumistes (kuigi tunnistan, et minu jaoks on need kõige tähtsamad, ma olen tähtkujult sõnn ikkagi ja see mind ka frustreerib).
Täiesti aktsepteeritav, kui inimene väidab, et tema jaoks on edu see, kui lemmikjalkameeskond võidab MM-i või teadusliku kraadi omandamine ülikoolis, afganistaanis rahuvalvamine jne... mul kama kõik.
Väiksed edud ja suured edud. Lõppkokkuvõttes neid me taga ajame.

officer - 09.07.2010 kell 13:15

Tsitaat:
Algne postitaja: bellatrix
ma tahtsin kunagi kloostrisse minna..mitte õnne otsima, pigem regulaarne vajadus öömaja ja õhtusöögi järele.. ilma meeste tarbimiseta.

..see rohkem eneseõigustus sellele, keda keegi, veel vähem meesteraffas, ei kavatsetagi "tarbida" ja põhiline eneserahuldus on siin foorumis hädaldada, et keegi teda ei taha

Leni - 09.07.2010 kell 14:00

Tsitaat:
elu mõte on olla edukas.

Mhmm. Põnev peab ka olema. Kuidagi tühi on taga ajada mingit edu, kui sinna viiv otsetee sind ei innusta, eks ole.

Samas kui protsess innustab, siis edu tuleb iseenesest ja selle eesmärgi peale eraldi mõelda vaja ei ole.

Ma loodan.

Vahel tundub, et ikka on vist vaja, kui on juhust olla eriti kergesti "teelt" kõrvalekalduv tüüp - liigun mingi sihtpunkti suunas ja siis kaon kusagile vasakule lilli nuusutama või liblikat taga ajama või ... No ma jõuan ikka kohale pm, aga ringiga. Samas ma tunnen, et ma elan ... ühiskondlik konsensus muidugi vihastab ennast siniseks, et kuidas saab nii ambitsioonitu olla ja aega v võimalusi "raisata".

Tegelt ma arvan ma raiskaks vähem, kui ma ei laseks endale pähe määrida mõtet, et peab valima, kas pühendud "lille nuusutamisele" või "sihtpunkti suunas jooksmisele". Mõlemat jõuab ja vahel see on lausa üks ja sama.

kodukäija - 09.07.2010 kell 14:25

Elu mõte on elamine.Lihtne.
Nautida päeva,ümbrust ja iseennast, mõtlemata edukusele, teiste arvamusele või vilistavale tuulele rahakotis.
Kuidas me küll oskame oma elu rikkuda oma ambitsioonidega! Tegelt on kõik lihtsam- lill kasvab selleks, et õitseda, kõik muu on vaid tuul ,mis mööda tuhiseb, tuues kaasa kullavihma või nutupilvi, olenevalt sellest, mis värvi on taevas.See ei tohiks segada elamist.

cc - 09.07.2010 kell 15:27

Ok. Ma tahaks ainult ühte asja kommenteerida.

Tsitaat:
kodukäija
Nautida päeva,ümbrust ja iseennast, mõtlemata edukusele, teiste arvamusele või vilistavale tuulele rahakotis.

Absoluutselt igal pool nii looduses kui ka tehnikas on kasutusel negatiivse tagasiside printsiip. Kui see ära võtta, siis süsteemid väljuvad kontrolli alt ja hakkavad vohama. Inimene on sotsiaalne "loom" ja meie jaoks negatiivne tagasiside on see, mida teised inimesed meie kohta mõtlevad/väljendavad (kriitika). Siis me kohandame ennast nende arvamuse järgi ja kõik saab korda. Iseasi on juba see, et mõni inimene, nagu Off näiteks, reageerib ainult väheste inimeste arvamusele, keda ta väga sügavalt austab (mingis teemas on ta seda ise öelnud kunagi ammu-ammu); teised, nagu mina näiteks, reageerin peaaegu iga inimese arvamusele. Sinna pole midagi teha, inimesed on erinevad.

Siis ühel hetkel astus lavale Elvis, John või Sid või kes iganes see esimene rokkstaar oli ja kuulutas: "Mind ei huvita! I'm a fucking rebel." Ja tiinerid ja boheemlased olid sillas. Ning siiamaani on see lumepall veerenud, sest taoline suhtumine töötab niivõrd hästi. Töötab jah hästi, sest jõle lihtne on elada (ka mehhanism või elektriline juhtimisskeem, kui sealt negatiivse tagasiside elemendid välja võtta, muutub kohe kõvasti lihtsamaks ja põhimõtteliselt võib ju edasigi töötada). Ometi on kõik nii perses kui veel olla annab.
Need samad inimesed, keda miski ei huvita, söövad ennast üle, mugivad antidepressante ja joovad ennast surnuks. Ja on veendunud, et elu mõte peidub õnnes ja aasal liblikate taga ajamises.Fine by me, btw.

Leni - 09.07.2010 kell 15:46

Nope.

Inimene, kellel on hea olla ei söö üle, mugi antidepressante ega joo ennast surnuks.

Kuidas see hea olla seisund tekib ja säilib on samas muutuv suurus vastavalt fluktueeruvatele vajadustele ja kirgedele.

(Või siis muutuv suurus vastavalt iga vastutuleva inimese arvamusele, aga see on minu meelest kõige ebastabiilsem alus üldse, millest lähtuda ja kõige kiirem tee sinna antidepressantide manu. Ei? )

cc - 09.07.2010 kell 16:02

Tsitaat:
Algne postitaja: Leni
Inimene, kellel on hea olla ei söö üle, mugi antidepressante ega joo ennast surnuks.

Loomulikult. Kui inimesel on hea olla, siis ta ei tee muud, kui lamab aasal ja naudib hetke... süstal veenis.
Ise ütlesid, et "põnev peab ka olema!"
Nope?

Leni - 09.07.2010 kell 16:21

Mh.

Wat?

Mida ma tahtsin öelda: minu meelest on parim rohi "tegelikult-on-kõik-perses" väljavaate vastu see, kui arbitraarsete edutunnuste külge klammerdumise asemel (st siis kasvõi selle edu taotlemise kõrval) püsib inimene taktis oma hetkeheaolu muutuvate tingijatega - mis näebki umbes nii välja, et ta teeb pm ikkagi seda, mida tahab. Kogu aeg.
Või õigemini tahab seda, mida teeb.

Süstal veenis on põgenemine. Samane nagu need ülesöömised ja alasöömised ja ülejoomised ja nii edasi ennast hävitavad tegevused. Põgenetakse tavaliselt siis, kui a) ei saa teha seda, mida tahad või b) ei tea ise ka, mida tahad.

imo

habe - 09.07.2010 kell 16:28

Tsitaat:
Tsitaat:
Algne postitaja: habe
Tsitaat:

Habe, selline soov on patoloogiline (masohhis, patoloogiline nartsissism, padu kriminogeen, kes ei tee , selliste soovidega inimesi kas ravitakse või pannakse kinnimajja nagu ikka!! ma mõtlesin sellist tervet normaalset suhtumist maailma

Tegelikult ärgitas mind seda kirjutama käimasolev jalgpalli MM. Kuhu Sa need mängijad siis nüüd oma loetelus liigitaksid???

kodukäija - 09.07.2010 kell 21:05

Kas cc arvas, et ma olen muretu lillelaps? Vastupidi.Kui võrrelda elu sebraga (valge triip, must triip...), siis mulle on mutant sokutatud- puha must, ilma laikudeta.Sellepärast teangi, et kõik läheb mööda, nii õnn kui õnnetus.Kui me ennast oludest sõltuvaks kuulutame, jääbki elu mõte murehunniku alla kopitama.
Kui aga kõigest üle ja ikkagi õnnelik suudad olla, siis oledki selle tõeni jõudnud, et elu ise on kõige tähtsam.Ei oska vist seletada oma mõtet arusaadavalt, mulle sai see selgeks läbi raskuste, kuidas seletada teisele...?sorry, ma rohkem ei tiku vaidlema.

tiivitaavi - 09.07.2010 kell 21:22

Kodukäija,
lühidalt:
teel olemises.

sales - 10.07.2010 kell 08:26

Kodukäija võib vabalt olla ka mees, kes vahetevahel, peo kõrvalt ka kodus käib - lapsi kantseldab ja naist rohitseb, et need elu mõtet ei kaotaks - st. oleksid õnnelikud

anne51 - 10.07.2010 kell 12:02

Et te ka viitsite seda mõtet taga ajada!? Mina püüan kuumuses lihtsalt ellu jääda. Küllap jään ja ehk hiljem selgub, mis mõte sellel oli, aga kui ei selgu, siis pole ka viga.

Myrk - 10.07.2010 kell 12:05

Väga hea vastus anne sest elul "polegi mõtet" ela kui jaksad, ja kui ei jaksa sure ära. Saadki kiiremini uuele ringile.

tiivitaavi - 10.07.2010 kell 12:06

...saamegi vähemalt surmakogemuse

sales - 10.07.2010 kell 12:20

aga mulle jätkuvalt kuumus meeldib - eelmises elus olingi 9. sajandil preeriaindiaanlane...et siis õnne täiel rinnal!

tiivitaavi - 10.07.2010 kell 12:21

..no ,kes nomaadiga saab kuumuses võistelda

selfman - 11.07.2010 kell 07:45

Elu mõte on mõtelda yhte SUURT mõtet.Aga mis see on seda mina ei tea.

sales - 11.07.2010 kell 07:56

No see on nüüd küll imelihtna ära taibata, kui oled selle teema läbi lugenud:Elu mõte on mõelda milles seisneb elu mõte - muud SUURT mõtet ma siin küll ei näe

tiivitaavi - 11.07.2010 kell 16:35

Tsitaat:
Algne postitaja: kodukäija
Elu mõte on elamine.Lihtne.
Kuidas me küll oskame oma elu rikkuda oma ambitsioonidega! Tegelt on kõik lihtsam- lill kasvab selleks, et õitseda, kõik muu on vaid tuul ,mis mööda tuhiseb, tuues kaasa kullavihma või nutupilvi, olenevalt sellest, mis värvi on taevas.See ei tohiks segada elamist.

Olla uudishimulik,laisk,isekas ja rõõmsameelne.Rohkem polegi vaja midagi.

MarisOlen - 27.07.2010 kell 19:03

Minu jaoks polegi elul mõtet.
Elu mõte on elust enesest.

rama - 27.07.2010 kell 20:53

kas ta peab siis selline maailarevolutsiooniline olema, ehk piisab isiklust, enda valitud ja millelegi heale-meeldivale suunatud.
Mõnusalt mööda saata need eluks antud aastad.
Vaevalt siin subjekti tasandil mingit mõtet on mõtet otsida, et mis on sipelga elu mõte, või vihmaussi, kelle geneetika ei erine meie omast eriti.
Aga peale 200g head konjakit tuleb ridamisi häid elu mõtteid

Hermel - 26.03.2013 kell 08:27

Elamine hetkes, endale teadvustamine, et see mis on siin, nüüd ja praegu, ongi minu elu ja ma võtan sellest mis võtta annab, ma teen seda mis mulle meeldib, ma suhtlen, kellega mulle meeldib jne., ühesõnaga: iga hetke nautimine.

skingirl - 26.03.2013 kell 17:44

Elu mõte seisneb viimasel ajal elus püsimisega.
Füüsiline elu on kulgemine, nagu ka Tiivitaavi ütles teel olemine.
See elu saab läbi kui reis lõppeb, kui elu on olemine sel reisil, kas seal on põnev, kas juhtub õnnetusi kõik on kasulik.
Igav ei hakka ma võin pea anda!

eerik2 - 26.03.2013 kell 21:31

Kes seda tegelt teab, kas me anname ise oma elule mõtte või kellegi käsi juhib seda mõtet. Vahest on sellest elust siiber küll aga vahest tundub ta ikka vastikult hea.

sales - 26.03.2013 kell 23:29

ilmselt ongi inimsugu praeguseks sinna jõudnud kuhu ta on jõudnud sellepärast, et elamise asemel otsitakse elamisele mõtet ja lollidest mõtetest juba puudust ei tule...

mariia - 26.03.2013 kell 23:40

Elu mõte on armastus!

Tähendab kõik mida armastad: ennast, meest, lapsi, lilli, loomi jne jne....kes mida armastab

tiivitaavi - 26.03.2013 kell 23:46

Olen ka mõelnud,et peale armastuse polegi muul mõtet.
Jääb vaid armastus,armastada ja olla armastatud.

sales - 27.03.2013 kell 10:53

Kas ei ole see küsimus - Mis on elu mõte? - mitte igaühe elu valiku küsimus? Või millest unistame, mida loodame ja mida kardame elu jooksul...
Eks vist põhimõtteliselt kogu inimsoo elu mõte käib kusagilt kõrgelt üle meie peade. Igaüks eraldi siin suurt kaasa rääkida ei saa, kuigi eks seegi meie kõigi eluplaanide keskmine ole...

Kas ei räägi me siis siin oma eluplaanist ja kuidas läinud on?
Meie lapsepõlve, noorusaja ja täisea unistustest. Kas nad on realiseerunud etapiviisi kindlas suunas või kaootiliselt nagu on läinud...

eestjatagant - 30.03.2013 kell 00:39

Elu möte onna.,- to dance to somebody-. who with dances me until death.-elu löpuni. ,elu möte on kohutav!, kallid.!, see Ise ,ei tea ka ,kes löi selle.Ja milleks.

eestjatagant - 30.03.2013 kell 01:08

... see elu mötte leiutaja-elumötte.?! käigu pe..., seal ma näen vaid eneseimetlust tühjuses!, keset vaikust, see vaikus oli TALLE liiga painav,koormav ja paranoid tuli peale,-"pidi tegema üks, -big booom baaang-"!Ja köik ägavad nyt selle tabamatu ilu all., köik universumid !!,a itäh! ,käi p... oma nartsitsismiga !

sale45 - 30.03.2013 kell 01:17

...teha valikuid ja kogeda neid...

eestjatagant - 30.03.2013 kell 01:24

oi vaikusse, vaikusse tahaks ...,mida on elult veel vaja...?

eestjatagant - 30.03.2013 kell 01:29

teha valikuid,mis on paika pandud . ja mis ei allu sulle,vaid irvitavale kellegile,-kes toitub sinu valikutest.

eestjatagant - 30.03.2013 kell 01:40

...see on köiksuse irvitav dzinn,.sest, et ela kuida tahad,-ta naerab ikka su üle-, "irvitav dzinn". käigu pepusse...,ma tean ta loomust.-ühe käega andja-teisega vötja-,libeda sabaga angerjas. ,elumöte jääb saamata !

kaheksasada - 31.03.2013 kell 05:02

Igalühel oma mõte!

guttamax - 31.03.2013 kell 18:45

Tsitaat:
Algne postitaja: mariia
Elu mõte on armastus!

Aga võib-olla hoopis vastupidi? Armastus muudab ju pehmeks-õrnaks-hellaks...
Võib-olla on vaja tugevaks saada, ning seega....
Ehk on armastus hoopis vastupidine sellele, mida elu meilt nõuab?

mariia - 31.03.2013 kell 19:47

Kuidas vastupidi gutta?
Armastus muudab ikka tugevaks. Kas sa mõtled, et tugevaks saada, peaks armastusest loobuma?
Su viimasest küsimusest ma ei saa üldse aru

sales - 31.03.2013 kell 19:57

Ehk on kõige hirmsam labastada elu mõtet igapäevamuredega...

guttamax - 31.03.2013 kell 21:05

Tsitaat:
Kuidas vastupidi gutta?
Armastus muudab ikka tugevaks. Kas sa mõtled, et tugevaks saada, peaks armastusest loobuma?
Su viimasest küsimusest ma ei saa üldse aru

Rahurahu, tolale on kõik lubatud
Aga kui tõsisemalt teemasse tulla, siis otsivad seda vastust filo¹oofid seniajani.....
Ise arvan, et elu mõte on lihtsates asjades---"fini¹iruudustikus" peaks hea sinus olema halva suhtes ülekaalus.

freelancer - 31.03.2013 kell 21:22

Päris Salese mõttekäiguga oleks raske nõustuda.Ka igapäevased mured on osadele inimestele edasise eksistentsi sõlmküsimuseks.1/3 maailma rahvastikust lähevad magama tühja kõhuga.Ma kaldun arvama et ka tänases eestis on paljudel peale kohustusliku riigikassa täitmist kerkinud päevakorda küsimus edasise eksistentsi kindlustamises ja nende jaoks on elu mõte selles kuidas oma lastel kõht täis sööta ja võimaldada neile ligilähedased võimalused normaalseks eksisteerimiseks.

kade - 31.03.2013 kell 21:27

Väike suits.mmmm....ünus.
Nirvaana.

mariia - 31.03.2013 kell 21:38

Filoshoofid näevad vaeva, ajavad selle asja keeruliseks. Inimene ei saa elada ilma armastuseta.
Lapsed sünnivad armastusest
Loomad ka armastavad üksteist.

kade - 31.03.2013 kell 21:41

Piip head tossu

freelancer - 31.03.2013 kell 23:14

Tsitaat:
Filoshoofid näevad vaeva, ajavad selle asja keeruliseks. Inimene ei saa elada ilma armastuseta.
Lapsed sünnivad armastusest
Loomad ka armastavad üksteist.

Mina olen kuskilt lugenud et lapsed sünnivad selle tulemusel et spermatosoidid sattudes naiste suguteedesse kohtuvad seal munarakuga.Antud nähtuse ühe eeldusena ei saa muidugi välistada armastuse koosmõju.Samamoodi ei saa välistada lapse eostamisel alkoholi ja kaitsevahendite mittetarvitamise faktorit.Niirt panna lapse sündi ainult ja ainult armastuse kapsaaeda oleks kuidagi ühekülgne lähenemine

mariia - 01.04.2013 kell 10:59

Nojh, ilmselt see ei ole absoluutne, free, aga see on peamine. ...ja seks siialisaks, eriti meestel, sest neile ongi armastus seks või vastupidi.

freelancer - 01.04.2013 kell 21:52

Austatud kaasfoorumlane
Paluks mitte üldistada isiklike või sõbrantsidelt kuuldud vestluste põhjal.Millele tuginedes teed sa üldistuse et meestel ongi seks armastus ja vastupidi.Keegi on sulle lihtsalt valetanud.Ärge kujutage end ette meeste ekspertidena ja kõiketeadjatena.Täpselt nagu osad mehed kujutavad ette et teavad naistest kõik nii leidub ka naisi kes sama asja ette kujutavad.

mariia - 01.04.2013 kell 22:26

Jh, free, nii see on, et üldistan ja ajan mida olen kuulnud, sry
See, et meestele on armastus seks, olen kuskilt lugenud, ei tea mina kas see on nii või ei ole.
Ma ei saa ka teiste naiste eest midagi öelda.

Ja ikka arvan, et armastus on peamine

Deiviidas - 01.04.2013 kell 22:33

Hea seks võib tõesti meeldivuse sütitada.
Ma arvan ka seda, et keegi ei seksiks ebameeldiva inimesega, seega on ka seksi puhul juba tehtud teatav algne valik, millest tubli soorituse või õnnestumise korral võib välja kasvada midagi enamat.

freelancer - 01.04.2013 kell 22:46

Tsitaat:
Jh, free, nii see on, et üldistan ja ajan mida olen kuulnud, sry
See, et meestele on armastus seks, olen kuskilt lugenud, ei tea mina kas see on nii või ei ole.
Ma ei saa ka teiste naiste eest midagi öelda.

Ja ikka arvan, et armastus on peamine

Alati on olemas võimalus küsida seda otse algallikalt.Leiad meesterahva ja küsid temalt otse.Milleks kuulata seda mida räägivad kuskil saunas naised.Igaüks näeb asja täpselt sellisena nagu ta arusaamad asjast on.

Deiv
Seksitakse selliste krõõlidega et anna minna.Ma muidugi mõistan neid inimesi.Osadele pole lihtsalt loodus andnud võimalust olla valija vaid on temast kujundanud raisakotka.

Deiviidas - 01.04.2013 kell 22:53

Ilu ja meeldivus free on vaataja silmades. Igaühel siin maamunal on erinev maitse, erinevad eelistused jne. See kes ühe jaoks on kole ja ebameeldiv on võibolla teise jaoks ilus ja meeldiv. Kõik on suhteline.

Wet - 01.04.2013 kell 23:08

Täpselt. Defineeri "krõõl" võis siis "krõll".Oled sa kindel,et see inimene,keda sina atraktiivseks pead (oled siis valija),on teiste silmis ka sama ahvatlev? Või on ikka nii,et mis ühele sobib,ei pruugi teisele üldse sobida.
Mind on alati imestama pannud,kuidas juletakse kritiseerida välimust. Ilmselt kritiseerija ise on piltilus,ideaalse iseloomuga inimene.

freelancer - 02.04.2013 kell 00:04

Wet
Minu arust oled hetkel sina see kes jagab inimesed kahte kategooriasse ilusad ja krõllid.Tahad definitsiooni.Ma võin panna siia mitu pilti kus inimene on täielikult minetanud oma naiselikkuse.Ma ei räägi sugugi mitte tema puudustest vaid just nimelt naiselikkuse.Kui inimesel on mingisugused defektid või tema väljanägemine pole veetlev siis just sina olid see kes samastas teda minu poolt nimetatud krõlli nimega.Ja lisasid et kuidas me julgeme kritiseerida inimese välimust.Anna andeks-kui ikka inimene pole end pool aastat pesnud,pidevalt kuuli all,vedeleb kuskil tänavanurgal täis kustult ja situtult ja haiseb kui tõhk siis kindlasti leidub inimene kellele ta meeldib-minule mitte-minu jaoks ei ole selline inimene (kasutades sinu väljendit) ,,mitteveetlev,, vaid peletis.Küsimus pole mitte inimese füüsilistes puudustes vaid just nimelt selles naiselikkuse puudumises ja enese eest holitsemise puudumises.Selles mis teeb naisest naise.Ka füüsilise puudusega naine oskab leida vahendeid et mõjuda toreda inimesena.

iir - 02.04.2013 kell 07:47

Kord puutusin kokku väga kauni naisega. Tõsiselt ilus inimene, loodus oli kopaga andnud ja tundub, et ka kopaga võtnud. Inimene ei vaevunud end harima ega olema inimene, ta oli ebapädev, kõrk, kõrge enesehinnanguga, klatsihimuline, ühesõnaga nagu Venetsueela seebiooperi negatiivne kangelane. Ja siis ma istusin ja tundsin, kuidas külmus võtab kõhus maad ja ma vaatan nukku või siis riidepuud, millel riided hästi otsas ripuvad. See oli väga ehmatav kogemus.... ma olin siis palju palju noorem ja see andis mulle pikaks ajaks mõtlemisainet.

Andrew - 02.04.2013 kell 08:09

Kas elul peabki mingit selgelt formuleeritud mõtet olema? Järsku saab niisamagi.

Kirke - 02.04.2013 kell 08:42

Tsitaat:
Wet
Minu arust oled hetkel sina see kes jagab inimesed kahte kategooriasse ilusad ja krõllid.Tahad definitsiooni.Ma võin panna siia mitu pilti kus inimene on täielikult minetanud oma naiselikkuse.Ma ei räägi sugugi mitte tema puudustest vaid just nimelt naiselikkuse.Kui inimesel on mingisugused defektid või tema väljanägemine pole veetlev siis just sina olid see kes samastas teda minu poolt nimetatud krõlli nimega.Ja lisasid et kuidas me julgeme kritiseerida inimese välimust.Anna andeks-kui ikka inimene pole end pool aastat pesnud,pidevalt kuuli all,vedeleb kuskil tänavanurgal täis kustult ja situtult ja haiseb kui tõhk siis kindlasti leidub inimene kellele ta meeldib-minule mitte-minu jaoks ei ole selline inimene (kasutades sinu väljendit) ,,mitteveetlev,, vaid peletis.Küsimus pole mitte inimese füüsilistes puudustes vaid just nimelt selles naiselikkuse puudumises ja enese eest holitsemise puudumises.Selles mis teeb naisest naise.Ka füüsilise puudusega naine oskab leida vahendeid et mõjuda toreda inimesena.

Ma olen freega siin kohal täitsa nõus, mul isegi elust näide tuua, aga oleme isegi teemast nii väljas, et kui kedagi huvitab siis kirjutan

Aga elu mõttega on nii,et vaevalt me sellele sellise pilguga vaatame ja mõtleme. Mulle on aga oluline, et elaksin nii,et vanaduspõlves ei oleks põhjust viriseda ja rääkida lapselastele mida kõike oleks pidanud teisiti tegema vaid pigem rääkida juttse ja seiklusi maalt ja merelt, et vot selline mutt olin

Myrk - 02.04.2013 kell 08:48

Elu mõte on igale inimesel erinev. Usun et see, mis meid elama motiveerib.

eestjatagant - 19.04.2013 kell 21:16

noh , mis on siis "elu möte ",kümme aastet mitte postitanud gutta ,seleta, tark nagu sa oled.!?

olevt - 05.06.2016 kell 17:20

Miks peab olema elul mõte või eesmärk? Elu on vaaditäie aatomite podin - molluskid, ahvid, inimesed jne jne. Pigem saaks rääkida mingi konkreetse inimese eesmärgist - näiteks võimalikult rohkem sigatseda ja teistel tuju rikkuda

freelancer - 05.06.2016 kell 19:15

See viimane lõik sinu postituses ei käi kohe küll mitte elu eesmärgi alla-Rohkem nagu paragrahvi...Sugulise kire rahuldamine ebaloomulikul viisil alla.Peaasi et loomadele liiga ei tehtaks.

guttakax - 05.06.2016 kell 19:23

Tsitaat:
Algne postitaja: olevt
Miks peab olema elul mõte või eesmärk? Elu on vaaditäie aatomite podin - molluskid, ahvid, inimesed jne jne. Pigem saaks rääkida mingi konkreetse inimese eesmärgist - näiteks võimalikult rohkem sigatseda ja teistel tuju rikkuda

Aga miks sa arvad, et elul eesmärk on?Mullast sa tulid ja mullaks ka saad....Usun, et Pu¹kin või Hitler või naabrimalle on ühtviisi nüüd kutud...jäljed on muidugi erinevad...
Ma olen ateist. Tegelikult ei huvita mind ka see, kui hea mälestuse jätan...Nujahh, aga ikkagi tahaks, et leiduks ükski inimene, kes heaga meenutaks...võibla see?

olevt - 05.06.2016 kell 19:28

Tsitaat:
Algne postitaja: guttakax
Tsitaat:
Algne postitaja: olevt

Aga miks sa arvad, et elul eesmärk on?Mullast sa tulid ja mullaks ka saad....Usun, et Pu¹kin või Hitler või naabrimalle on ühtviisi nüüd kutud...jäljed on muidugi erinevad...
Ma olen ateist. Tegelikult ei huvita mind ka see, kui hea mälestuse jätan...Nujahh, aga ikkagi tahaks, et leiduks ükski inimene, kes heaga meenutaks...võibla see?

Noh, inimesel mingi eesmärk ikka on. Aleksander Suur võttis eesmärgiks maailma vallutada, kuid ei jõudnud eesmärgini - enne suri. Minul on eesmärgiks homme koolitusele minna, et targaks saada ja rohkem palka hakata saama ja kõht head ning paremat täis ajada. Lõppkokkuvõtteks taandub kõik hedonismile - rahuldada oma tunge ja ihasid.

pimeduseprints - 07.06.2016 kell 09:47

rockenroll

mariia - 07.06.2016 kell 16:43

armastus

freelancer - 07.06.2016 kell 20:27

No ainult armastusele lootes omandad küll varsti enne surma egiptuse muumia välimuse.

eerik2 - 08.06.2016 kell 11:06

Tsitaat:
Algne postitaja: olevtMinul on eesmärgiks homme koolitusele minna, et targaks saada ja rohkem palka hakata saama ja kõht head ning paremat täis ajada. Lõppkokkuvõtteks taandub kõik hedonismile - rahuldada oma tunge ja ihasid.

No see juba ammu teada, et elu viib edasi sugutung ja surmahirm.

freelancer - 08.06.2016 kell 19:01

Unustasid kolmest elevandist ,,Laiskuse,,.
Ilma selle viimaseta veaksid taksofirmad kliente okstel ja ja hõõruksid kahte kaigast seni kuni soe hakkas või tule saaks et katel kütte panna

guttakax - 09.06.2016 kell 00:09

ok. räägin elumõttest, siis nii, nagu mina, ateistina näen...
On hommik..See on sinu esimene, kallis poiss!!! Kallis ämmaemand lubab, et rohkem sa siia ei tule...
Hommik..see on su viimane, poiss, kes sa madratsitäis pissisid!! Kallis kasvatajatädi arvab, et rohkem sa siia lasteaeda ei tule!!!
Hommik! selle kooli direktor loodab, et teil siia enam asja ei ole!!
Hommik! Ega te ometi ei plaani tööle mitte tulla homme!`!
Hommik! Te peate nüüd puhkama, kallis patsient
Hommik---hommik...hommik...kaua ma karjun rsk!!!
Te ärge karjuge, te olete nüüd õhtal

Deiviidas - 01.07.2016 kell 23:38

See oli nii sügavmõtteline Gutta, et ma ei saanud sellest mitte midagi aru.
Aga kas ma oleksingi pidanud?

sissy84 - 30.07.2016 kell 15:07

Elu mõte: pidev areng!

Uued oskused, kogemused, seiklused.

Mina tahan peale laste sünnitamise midagi veel teha - oma unistused realiseerida. Ma pigem lepin, et olen proovinud realiseerida mõttega kui sellega, et asjad nö unistuste listi jätangi.

No ei oska vegeteerida ja aega raisata. Seni kuni pea, käed ja jalad toimivad tahaksin elada nii, et olen elatuga rahul.

skingirl - 30.07.2016 kell 18:59

Minu konkreetne ülesanne selles, elus on väga selge
Hoida kõik kontrolli all!

eerik2 - 30.07.2016 kell 19:20

Aga asjad ei kipu kontrolli all seisma.

freelancer - 30.07.2016 kell 22:05

Selleks tulebki neid kontrolli all hoida.

sissy84 - 31.07.2016 kell 14:30

Mnjaa kui vaadata tähelepanelikult Skingirli avatari pilti, siis mina usun, et sellise terariistaga annaks suurema enamuse elus sisalduvatest asjadest kontrolli all hoida.

AlastiCowboy - 31.07.2016 kell 14:43

See mõte on kogemus.

Luuser - 04.08.2016 kell 20:47

Naudi elu naisega, keda sa armastad, kõigil oma tühise elu
päevil, mis sulle on antud päikese all - kõigil oma tühiseil päevil,
sest see on su osa elus ja vaevas, mida sa näed päikese all!

pimeduseprints - 05.08.2016 kell 07:59

sex drugs and rockenroll ehk naised õlu muusika!!

Prääks... - 06.12.2016 kell 22:02

Elu mõte? Kui sa just põrguvürstist Jahvet ei usu, siis tuleb surra nii, et tagasivaadates häbi poleks... Teisalt...mis elu see siis oli?

bellatrix - 06.12.2016 kell 22:40

Ma kardan, et vist olen nõus