maryanna
Algaja    Postitusi: 17
Registreeritud: 25.12.2010 Viimane külastus: 17.01.2011 Asukoht: Soome Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 29.12.2010 kell 14:14 |
|
|
Kasuahnus
Aastaid tagasi kui olin üksik inimene lubasin oma korteri kaugelt sugulasele pärandada."Sugulane" kardab töenäoselt pärandist ilmajäämist
ja on ka minu söbrad-tuttavad kaasa haaranud. Viimane otsus oli, et olen halb inimene. Kirjutage, mida arvate asjast.
|
|
kerberos
Friik       Postitusi: 1245
Registreeritud: 31.01.2007 Viimane külastus: 31.01.2018 Asukoht: tartu Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 29.12.2010 kell 14:17 |
|
|
vastus lihtne
sinu eraelu-sinu korter,ning pole teiste karvaste ja suleliste asi mis sa selle korteriga peale hakkad. kas müüd maha või keedad seebiks
krematoorium kuuleb! Teie tellite,meie põletame
|
|
iir
läks ära      Naine Postitusi: 1918
Registreeritud: 28.10.2009 Viimane külastus: 18.12.2020 Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 29.12.2010 kell 14:23 |
|
|
Kas oled juba selles eas, et peaks juba pärandamise peale mõtlema? Siis sul on õigus iga kell ümber mõelda ja ütleda, et asjalood on muutunud. Mis
seal imelikku on? Ja miks sa pead mehele selle pärandama, ikka oma lastele ja kui oma lapsi pole, siis oma suguvõsa liini pidi, võid ka mehele
pärandada, kui mees nii tubli on
Kui aga oled noor ja inimene ütleb, et tead, ma pärandan sulle, siis seda ju normaalne inimene ei võta tõsiselt, sest noor inimene saab tavaliselt
lapsi, kellele pärand liigub.
Mu arust kummaline lubadus noorelt inimeselt ja kummaline tõsiseltvõtmine. Ma koputaks teile mõlemale lahtise käega lagipähe, nii nagu Benny Hillis
ikka kiilakale plaks-plaks-plaks.
|
|
cc
Friik      Postitusi: 3229
Registreeritud: 04.06.2009 Viimane külastus: 10.11.2020 Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 29.12.2010 kell 17:35 |
|
|
Mitte ükski inimene ei peaks oma testamendi pärast muret tundma. Sest kui sa ükskord ära sured, siis päranduse jagamine sind otseselt ei puuduta,
ainult matused.
|
|
freelancer
Küünikust vahikoer       Postitusi: 17710
Registreeritud: 12.02.2004 Viimane külastus: 29.03.2018 Asukoht: Kukla taga hingamas Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 29.12.2010 kell 21:35 |
|
|
Kõik pärandiasjad tuleb kindlasti ajada korda enne surma.Muidugi kui pole midagi erilist pärandada siis pole sellel mõtet.Kõik peab olema
juriidiliselt korras.Elu on näidanud et suulised kokkulepped ja lahkunu soovid ei ole mitte mingisugune garantii.
Elada tuleb nii,et isegi hauakaevaja nutaks su matustel.
|
|
sissy84
Umbusklik       Naine Postitusi: 3816
Registreeritud: 11.08.2003 Viimane külastus: 23.08.2022 Asukoht: Tallinn Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 30.12.2010 kell 11:37 |
|
|
Milleks üldse sellised lubadused?
Ok minu vanaema lubas ka korteri mulle pärandada aga esialgu on korter minu ema nimel. Mina olen selle kohta alati öelnud,et seni kuni korter pole
minu nimel, seni ei pea ma ka seda enda omaks. Elan sees kui oma pere korteris ja kõik remondile tehtud kulutused olen kirja pannud. Kunagi ei tea kas
keegi mõtleb taolistes asjades ringi või ei. Milleks arvestada asjadega mida sul veel ei ole ja miski ei garanteeri ka,et sa need saad. Nõme suhtumine
ja tobe kui selliseid lubadusi pillutakse. Ma ei saa seda seostada kasuahnusega. Ma arvan,et lubadusi ei maksa anda kui sa pole 101% kindel,et nii ka
teed. Lubadusi ei tohi mitte kellegile anda. Milleks tekitada selliseid probleeme ja jamasid?
Huvitav oleks teada kui vana teemaalgataja on kuna siis saaks teha omad järeldused järglaste ja kõige muu osas ka. Kui vanus on suur siis võib
päranduse asja kaaluda. Ei pea mehele abielu tõttu pärandama ja võib ka siis nö lubadust pidada või pärandada ala mingi summa siis kaugele sugulasele.
Ära võta südamesse! Võta suhu ja sülita välja.
Elu on nagu lehm, pidevalt saab pulli!
|
|
tuulene
Algaja    Naine Postitusi: 64
Registreeritud: 03.05.2008 Viimane külastus: 5.05.2011 Asukoht: Viljandi Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 30.12.2010 kell 14:12 |
|
|
maryanna: pole vajagi loota, et alati kõik kõiki mõistavad. Nüüd on elu muutunud ja ma loodan, et sa ei mõtle veel nii peagi päranduse jagamisele. Sa
pole halb, kui sa otsustad teha nii nagu sinu jaoks hetkel õige. Sinu vara ju!
|
|
maryanna
Registreeritud: 25.12.2010 Viimane külastus: 17.01.2011 Asukoht: Soome Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 30.12.2010 kell 14:16 |
|
|
Tänan teid möistvate nöuannete eest. Olen täiesti sama meelt, et ei pea üldse mingeid lubadusi andma.
|
|
sales
filosoofiline lilleke kiivril       Mees Postitusi: 8846
Registreeritud: 09.03.2003 Viimane külastus: 29.08.2014 Asukoht: Kesk- Eestit Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 30.12.2010 kell 15:34 |
|
|
Kui ajalugu vaadata, siis on 99 % sõdadest alanud pärandi jagamise põhjusel, üle 50 % kohtuasjadest USA-s on seotud pärandi jagamisega, ma lõksin oma
tädidega pärandi jagamisel nii tülli, et nad mu kohta sohilapse kuulduse levida lasksid, et siis pole imestada, aga seda küll, et keegi ei saa piirata
kellegi pärandamise õigust v.a. 3 erandjuhtu pärimisseaduses...
Minu au on minu truudus!
|
|
Kayleigh´n I
eriline mõrd         Postitusi: 4757
Registreeritud: 28.09.2002 Viimane külastus: 14.02.2012 Asukoht: Haabersti Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 30.12.2010 kell 17:37 |
|
|
Ei ole vaja nii kergekäeiselt lubada.
Teiseks on see siiski sinu korter ja sinu otsus teha sellega, mida tahad. Kui sa just testamenti ei tee, läheb korter päranduse järgi niikuinii sinu
mehele.
Sugulase koha pealt veider selliseid asju üldse taga ajada. Ses mõttes, et elu on ettearvamatu, ikka juhtub asju ja vanad lubadused võidakse seetõttu
tagasi võtta.
Ütle talle, et pärandusena korterit vastu võttes peab ta vastu võtma ka kõikvõimalikud võlad (mitte et ma ütlen, et sul võlgasid võib olla). Võib
juhtuda, et selleks ajaks on korteri väärtus väiksem, kui võlad Usu mind, see ehmatab teda veidi
PS! Enne uue teema püstitamist kasutage OTSINGUT
|
|
v2ikel6vi
Algaja    Naine Postitusi: 30
Registreeritud: 20.12.2010 Viimane külastus: 20.06.2011 Asukoht: siin ja seal Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 30.12.2010 kell 17:44 |
|
|
Olen nõus, et selliseid lubadusi või üldse lubadusi ei anta kergekäeliselt.
Samas oleneb olukorras. Kui terve see aeg on selles korteris elanud see sugulane, siis saan tema pahameelest aru...
Kui aga mitte, siis on tegemist tõesti kasuahne inimesega ja ma ütleks ka et rumala.... sest kui lubaja on terve ja vähemalt pool elu kui mitte rohkem
veel ees, siis on ikka laus lollus oodata mingit pärandust, kui ei ole sellesgi kindel, et järsku sured ise enne maha kui pärandaja midagi pärandada
jõuaks 
|
|
freelancer
Registreeritud: 12.02.2004 Viimane külastus: 29.03.2018 Asukoht: Kukla taga hingamas Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 30.12.2010 kell 22:22 |
|
|
Tsitaat: Algne postitaja: Kayleigh´n I
Ütle talle, et pärandusena korterit vastu võttes peab ta vastu võtma ka kõikvõimalikud võlad (mitte et ma ütlen, et sul võlgasid võib olla). Võib
juhtuda, et selleks ajaks on korteri väärtus väiksem, kui võlad Usu mind, see ehmatab teda veidi
Huvitav küll ,miks peab alati mingisguseid põhjendusi ja õigustusi välja mõtlema.Selle asemel et öelda konkreetselt ei kukutakse välja mõtlema
igasuguseid põhjendusi ainult selleks et teise silmis paremaks end teha ja jumala pärast mitte teist solvata.Elus tule ka vajadusel osata resuluutselt
ei öelda ilma mingisuguste perselakkumiste ja pugejalike õigustusteta.
|
|
ohakas
Oluline pole, kes me oleme, vaid kuhu liigume       Naine Postitusi: 2487
Registreeritud: 04.12.2007 Viimane külastus: 24.09.2019 Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 30.12.2010 kell 22:46 |
|
|
no neid vabandusi muidugi ei pea otsima
sinu vara , enda asi mis teed
aga ma saan ka ilmajääjast aru, eriti veel kui oli kindel lubadus , eks tal kahju jah ole
oh mis meelde tuli, suulised kokkulepped/lepingud omavad ka alust
aga sul olukord muutunud, eks sellest ka uued tuuled ja suunad asjas
Kes tasa sõuab, sellel mädanevad aerud ära!
|
|
freelancer
|
postitatud 30.12.2010 kell 23:09 |
|
|
Vat selle suulise kokkuleppega on täpselt nii nagu ta on.Alustuseks oleks mõnus vaadata teemat kus räägitakse sõnapidamisest ja siis kohta kus me
elame.Isiklikult olen selle suulise leppega väga valusad vitsad kätte saanud ja teatud numbrist edasi pooldan ka ise kirjalikke lepinguid.
|
|
skingirl
Armuline Proua         Naine Postitusi: 13050
Registreeritud: 13.09.2003 Viimane külastus: 25.05.2023 Asukoht: Planeet maa Otsib: meelelahutust Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 30.12.2010 kell 23:30 |
|
|
Selliseid kokkuleppeid võib teha vaid oma väljamõeldava Puskiniga Siirus pole maailmast kadunud kuid ausus on olemas kuid kas lihtslat lubamise eest
saada pärandust ning välja nõuda oleks alatu! Kas sa oled ikka selle päranduse vääriline armas teemaalustaja!
https://www.youtube.com/watch?v=EC7RAXfWRXM&index=108&list=PL989D1CE89B10455F
|
|
maryanna
|
postitatud 31.12.2010 kell 06:21 |
|
|
Päris isiklikke saladusi ei alga avaldama. Sellest ei oleks ka mingit kasu. Aga köige öigem on sellel kirjutajal, kes ütleb, et asjast peab ausalt
rääkima. Ma tahtsin lihtsalt kuulda, milline on enamiku arvamus. Siin oli see paha inimese küsimus.
|
|
ohakas
Registreeritud: 04.12.2007 Viimane külastus: 24.09.2019 Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 31.12.2010 kell 08:30 |
|
|
suuline kokkulepe on arvestatav kokkulepe
mul polnud küll vara jagada, aga ütleme, et mina teatud asjas võitlema ei hakanud ja maksin oma trahvi ära
no oli kah, et rääkisime ja ma ka lubasin, teatud aja pärast pidime veel rääkima jne. samas allkirjade ja paberini me ei jõudnud. ah pikk jutt
ütlen ausalt, ei hakanud advokaatidega sebima, maksin oma valuraha ära ja sain õppetunni kätte. kuigi oleks jah võinud ja oleks selle protsessiga üle
riigiliselt tuntuks ennast lennutanud. teisest küljest mul on vaja ka edaspidi tööd teha ja elada.
aga loo moraal on, et hoia suu kinni ja kui kuskil midagi lubad, kirjuta kohe paber. paberile kirjutad sisse agad, et olukordade muutudes on sul
võimalus oma lubadusest taganeda. elu on õpetanud, et ka sugulastega tuleb seda teha. no mul sugulasi pole, aga küla pealt kuulen , mis üksteisele
tehakse
|
|
tiivitaavi
Friik       Naine Postitusi: 12738
Registreeritud: 21.12.2006 Viimane külastus: 4.05.2016 Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 31.12.2010 kell 14:30 |
|
|
Nüüd pead loobuma,ei ole siin midagi.Lubasid,siis pead seda ka täitma.
Kujutan ette,kuidas su süda verd tilgub,aga ära ole nukker.See oli õppetund.
http://www.youtube.com/watch?v=fEtwsTfBzLc
|
|
freelancer
|
postitatud 31.12.2010 kell 16:18 |
|
|
Vot seda ma tahaks näha kuidas sellest loobutakse olgugi et lubati.
|
|
ohakas
|
postitatud 31.12.2010 kell 17:17 |
|
|
hea inimene annab lihtsalt ära
mitte nii hea inimene maksab ainult valuraha
halb inimene jätab kõik endale
|
|
freelancer
|
postitatud 31.12.2010 kell 17:22 |
|
|
Jään ka huviga ootama kasutaja maryanna postitust kus ta ütleks et annab korteri ära sest tahab hea inimene olla.
|
|
tiivitaavi
Registreeritud: 21.12.2006 Viimane külastus: 4.05.2016 Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 31.12.2010 kell 17:24 |
|
|
Kui inimesel on niipalju vara käes,mida esialgselt sugulastele võib lubada,tulevikule mõtlemata,siis milleks nüüd peab tagasikäigu tegema.
Pole vaja nii halb olla,pärast mitu sugupõlve meenutab veel.Õudne,millise mälestuse sa endast jätad.
|
|
maryanna
|
postitatud 31.12.2010 kell 17:33 |
|
|
Jutt oli pärandamisest, mitte mingist äraandmisest. Ja jumala veskid jahvatavad aeglaselt aga öiglaselt.
Hea vöi halb,köik on vastastikune. Me teame,et tasuta löunaid ei ole.Ja üleüldse liiga head on ainult poolearulised.
|
|
tiivitaavi
|
postitatud 31.12.2010 kell 17:39 |
|
|
Hakkab juba looma.
|
|
ohakas
|
postitatud 31.12.2010 kell 17:40 |
|
|
kõik õige maryanna sul ongi õigus käsutada oma vara
suulist kokkulepet on väga raske tõestada, aga see pole oluline
ma saan täitsa aru, et sitas olukorras oled ( oh vanal aastal võib ju ropendada)
et hinges ehk tahaksidki pärandada, aga mõistus keeldub
kle ütle vähemalt, kui vana sa oled, no nii kümnendi täpsusega
ma pole teinud saladust, et olen neljandas kümnes
|
|