guttamax
sain taas mahti ravida...       Postitusi: 5956
Registreeritud: 07.06.2008 Viimane külastus: 2.05.2016 Asukoht: päraperses Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 13.01.2012 kell 21:52 |
|
|
Ma olin esimeses klassis käies veel linnapoiss. Õppisin hästi, sportisin isuga ja ei osanud kakelda, sest keegi ei norinudki tüli....
Siis läks ema isa juurest ära maale ja võttis muidugi meidki õega kaasa. Maale.. Teise klassi läksin siis maakooli, kuid maaelu sain tundma juba enne
seda suvevaheajal veel Terav keel on mul alati olnud, aga tatikraedel teatavasti siis, kui lõppevad sõnad, lähevad rusikad käiku. Et sain vist
küll terve aasta ikka mehiselt tappa kohalikelt, küll omavanustelt, küll paar aastat vanematelt, kuni..õppisin kaklema Eks vastu üritasin kogu aeg
peaaegu anda, aga alul oli see suht keeruline (ahjaa, vahepeal võttis Ema isa tagasi ka, ning see õpetas mulle ka mõned keelatud võtted, milledest
hiljem kasu oli ) Igatahes juba enne suvevaheaega oli mul respekt, sest see segane võis vastu ka kõvasti anda
Räägi pojaga, isa võiks natuke kaklemiskunsti ka õpetada, sest pigem saagu ta paar korda tappa, aga vähemalt üritagu alati vastu virutada, ning
üheltmaalt teda enam ei kiusata, sest teatakse, et ka tema ei lase end niisama tümitada ja iga keretäis täiendab pisut ka tema arsenali. Aga neti
asemel kupata ta siiski kasvõi kergejõustiku trenni nt. sest füüsis on hea
http://www.youtube.com/watch?v=QIQbIZ_YXnI
http://www.youtube.com/watch?v=lIMftqKgWLs
http://www.youtube.com/watch?v=aoEkw02VuvM
http://www.youtube.com/watch?v=NMNgbISmF4I
http://www.youtube.com/watch?v=9yAeJemoTXg
http://www.youtube.com/watch?v=oAm5sZrkgMM
http://www.youtube.com/watch?v=dl3njU44KoE
|
|
Binq
sinisilmne blondiin......      Naine Postitusi: 652
Registreeritud: 30.12.2007 Viimane külastus: 14.05.2020 Asukoht: Keskel Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 14.01.2012 kell 01:01 |
|
|
Kui nüüd üldse kohe algusest alata, kas Kiire-Tootsi värk polnud ka koolikiusamine`?
|
|
freelancer
Küünikust vahikoer       Postitusi: 17707
Registreeritud: 12.02.2004 Viimane külastus: 29.03.2018 Asukoht: Kukla taga hingamas Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 14.01.2012 kell 01:05 |
|
|
Jah see kuradi Kiir oleks tõesti ühe hea keretäie ära teeninud.
Elada tuleb nii,et isegi hauakaevaja nutaks su matustel.
|
|
guttamax
sain taas mahti ravida...       Postitusi: 5956
Registreeritud: 07.06.2008 Viimane külastus: 2.05.2016 Asukoht: päraperses Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 14.01.2012 kell 01:33 |
|
|
Nujh., õnneks leidus Lati pac ja need õunad sügisel oli kiirel juba kaks litsi, ning toots toksis seent
http://www.youtube.com/watch?v=QIQbIZ_YXnI
http://www.youtube.com/watch?v=lIMftqKgWLs
http://www.youtube.com/watch?v=aoEkw02VuvM
http://www.youtube.com/watch?v=NMNgbISmF4I
http://www.youtube.com/watch?v=9yAeJemoTXg
http://www.youtube.com/watch?v=oAm5sZrkgMM
http://www.youtube.com/watch?v=dl3njU44KoE
|
|
Qqpai
Köster Goebbels       Mees Postitusi: 1202
Registreeritud: 02.10.2011 Viimane külastus: 24.05.2021 Asukoht: Kodus Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 14.01.2012 kell 01:42 |
|
|
kõht on aike. ää enam pikalt kadunuks jää
PS. lapsepõlve piirimail on kolki antud ja saadud. kui see jääb alla 14 vanusepiiri ja omavanuste keskel, pole eriti hullu. sinikad paranevad ära,
lõhkine mokk ka. kindlasti tuleb vahelesekkuda, kui kiusamisega tegelevad vanemad koolikaaslased, 14 ja 16 on nagu öö ja päev oma arengult. mida
konkreetselt teha, sõltub olukorrast. vanem vend oleks abiks..
Aga aitab kah, ööd unetutele
Hämmastav, kui vähe on vaja teada, et olla nii enesekindel.
---
Inimene õpib läbi p-se, kuni on nii valus, et enam õppida ei taha.
|
|
ohakas
Oluline pole, kes me oleme, vaid kuhu liigume       Naine Postitusi: 2486
Registreeritud: 04.12.2007 Viimane külastus: 24.09.2019 Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 14.01.2012 kell 13:23 |
|
|
ma ei süüdista otseselt kõiges halvas õpetajaid vaid ütlesin, et ´´ mingil määral viskan tegemata töö eest kivi nende kapsaaeda´´
sotsiaalpedagoog, politsei, sotsiaaltöötaja, psühholoog, tugiisik....
ausalt öedes ajab ka naerma ja just kui mõtlen sellele, et millises staadiumis on see meie riigis
teisest küljest ei ole ma nii tume, et üldistaksin, sest on häid tegijaid, aga neid on vähe
ja paljud teod tehakse meil paberil
mis teha, kui vanemad ei arene vaid on tegelenud ainult lapse soetamisega. osatakse seksida ja valida selleks paremaid poose, aga ei osata tagajärgede
eest vastutada
et mis siis tegema peab? anname vanematele piki pead selle eest
kui on lööming või kellegi kiusamine siis keeratakse pea ja lastakse kõigel sellel juhtuda
klge meie enda lapsed või me ise ju keerame selle pea ära ja meid ennast ei koti ega morjenda
et keda me siis süüdistame
ja ma ei leia, et vägivallale tuleb vastata vägivallaga
aga praeguses ühiskonnas mis on siis väljapääs
lähed teed tuti-tuti
on jah jama palju ja ega see jama enne ei muutu kui iga indiviid alustab enda muutmisest
Kes tasa sõuab, sellel mädanevad aerud ära!
|
|
kodukäija
Friik       Naine Postitusi: 1512
Registreeritud: 20.01.2009 Viimane külastus: 27.10.2019 Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 15.01.2012 kell 06:10 |
|
|
Ma pigem ei oleks nõus, et vägivallale ei tohi vastu astuda vägivallaga.Sest on tõepoolest inimesi, kelleni ei jõua mingid sõnad, tajumata, et mingi
jõud temast üle käib, läheb ta aina ülbemaks. Me ei saa mõõta inimesi enda arusaamade järgi.
Mu väike tütar kannatas kiusamist terve algkooliaja, suhtus kenasti, et ma olen kõik õigesti teinud ja probleem on sellel kiusajal, siis aga ühel
päeval sai kannatus otsa. Ta mul vanemate vendadega kasvanud ja ülla-ülla, klobis korralikult läbi endast mitu aastat vanema poisiloikami. Mis sai?
Kõige popim tüdruk sai.Oli edasi väike-vaikne, aga keegi enam ei kiusanud.Kõik tahtsid sõbrad olla.
See on muidugi äärmuslik näide ja äärmuslikust ajast, kui maakoolis oli enamus lapsi näinud vaid joomist ja kaklemist kodus. Siis maksis jõud. Aga
ega sellised lapsed ei ole tänagi kuhugi kadunud, kes ainult rusika jõudu tunnistavad.
Aga samas ma ei pea õigeks vanema või vendade sekkumist, see asja ei paranda, mõnikord teeb veel hullemaks ja see algab ikkagi kodusest kasvatusest,
kui laps ei oska end kehtestada.Mingil määral agressiivsust siiski peab olema, vati sees kasvatatud laps jääb hätta ka elus- te ei lähe ju tõrelema
oma täiskasvanud lapse paha ülemusega? Sellel lapsel tuleb elada oma enese pikk elu ja parem, kui ta juba maast-madalast teab, et inimesed on erinevad
ja on olemas ka pahad inimesed.Ma oma lastele olengi katsunud selgeks teha just selle seisukoha, et kui nemad on kõik õigesti teinud, siis teiste
arvamus ei ole oluline.Aga muidugi tuleb kindlasti lapsega rääkida sel kiusamise teemal ning mitte nii, et oi kui paha poiss,see kiusaja, vaid
konkreetselt arutada, mida teie enda laps on valesti teinud ja mida te ise olete valesti teinud.Miks on teie laps kiusamise ohver.Ma ei räägi
siinkohal füüsilistest puuetest, see on teine teema, vaid miks ei ole teie lapsel hingejõudu kiusamisest üle olla.Siis kaoks see iseenesest, ei pea
asi füüsiliseks minema.
Aga see on nii hell teema ja iga inimene ei suuda naerda elu üle ja mis kõige tähtsam-iseenda üle, eriti raske on see lapsel. Mind ennast ei ole iial
kiusatud, ma ei oska lahata, mis nimelt vajaka võiks olla, aga tean kindlalt, et see algab kodust. Enesekindlat ja õnelikku last ei hakka keegi
kiusama.
saunas käivad ainult laisad inimesed. Virgad kratsivad...
|
|
sales
filosoofiline lilleke kiivril       Mees Postitusi: 8846
Registreeritud: 09.03.2003 Viimane külastus: 29.08.2014 Asukoht: Kesk- Eestit Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 19.01.2012 kell 22:19 |
|
|
Mu poega kiusasid tüdrukud lasteaias... ma siis käskisin tal järgmine kord öelda:"Käed eemale litsid, kui oleksite poisid saaksite
tappa!"
Ma ei saa aru, miks mind seepeale lasteaeda kutsuti
Minu au on minu truudus!
|
|
ohakas
Registreeritud: 04.12.2007 Viimane külastus: 24.09.2019 Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 20.01.2012 kell 08:45 |
|
|
meil oli eile draama
meie neja-aastast tõugati lasteaias ja siis tehti veel midagi ja siis meie nelja-aastane hammustas enda kaitseks
oh kodukäija su jutt on täitsa õige ju
aga kahjuks on meie vanematel nii kiire selle leivateenimise rahaga, et kahjuks ei leita jõudu enam lastega tegeleda
ei kiusajate laste vanematel ega ka kiusatavate omadel
ja tundub, et paljud asjad lastakse omasoodu minna
kohati on mentaliteet, et tulebki oma lastel metslase kombel lasta käituda, sest tugevamad jäävad elama
ja siis on vabanduseks, et mina arutan, õpetan ja püüan oma last õpetada mõistma , aga tema seal ei tee midagi
ja peksa saab ikka minu laps
raske selle asjaga
aga lootkem sellele, et ükskord tuleb ühiskonda see valge laev kus kõigil on hea ja kõigil on tore
ja ma olen veel täheldanud, et need koolikiusajad oma täiskasvanueas ei jõua eriti kaugele, paljudel juhtudel jäävad nad eluheidikuteks
aga kiusamisohvrid saavad paremat palka ( kui nüüd labaselt väljendada)
vaadake mis on saanud teie enda klassikaaslastest
|
|
Wet
Friik       Naine Postitusi: 1366
Registreeritud: 26.10.2011 Viimane külastus: 16.07.2015 Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 20.01.2012 kell 10:22 |
|
|
Tsitaat: Algne postitaja: ohakas
ja ma olen veel täheldanud, et need koolikiusajad oma täiskasvanueas ei jõua eriti kaugele, paljudel juhtudel jäävad nad eluheidikuteks
aga kiusamisohvrid saavad paremat palka ( kui nüüd labaselt väljendada)
vaadake mis on saanud teie enda klassikaaslastest
Seda ma olen vaadanud küll,et need,kes koolis olid kõvad "tegijad" ja kiusajad,on väga paljud täiskasvanuna mitte just heidikud,aga ....
midagi sarnast.
Mis puutub õpetajate sekkumisse,siis minu poja koolis tundub,et eriti ei segata vahele,sest õpetaja ei märka lihtsalt. Ma käisin eelmise õppeaasta
lõpul pojaga arenguvestlusel ja siis tuli juttu koolikiusamisest. Õpetaja küsis lapse käest,mis koolis ei meeldi.Poeg rääkis,et vanemate klasside
poisid kiusavad. Ja õpetaja vastus oli:"Aga teie saate vanemaks ja hakkate ka kiusama".Ma olin hämmingus. See oli õpetaja poolt selline
reaktsioon,mida ei osanud oodata. Kui juba õpetaja peab seda normaalseks,siis ei saagi oodata,et ta vajadusel last kaitseks.
Loomulikult ei ole selline suhtumine igas koolis,aga usun millegipärast,et paljudes maakoolides küll.
|
|
ohakas
|
postitatud 20.01.2012 kell 10:48 |
|
|
ma olen käinud päris palju lastevanemate koosolekutel
no reeglina istutakse klassides ja siis klassijuhataja räägib, lapsevanemad ühmavad midagi vastu ja ongi kõigil linnuke kirjas
muuta saab asju siis kui ise sekkuda, sest oodata, et keegi meie eest midagi ära teeb on ajaraisk
oli aegu kus ma isegi mõtlesin, et kuidas ma ütlen või kui ütlen siis mida teised arvavad
ausalt öeldes ega nüüd ´´koti ´´ikka küll, kui leian, et mul on õigus ja mul on toetajaid siis ma ei karda püsti tõusta. eriti veel siis kui asi
puudutab lapsi
oh jessas, sellega seoses tuleb meelde üks koolireis t¹ehhi. bussijuht suitsetas, õpetajad jõid, lastel polnud ööbimiskohta ja sõideti ühel päeval
kuus tundi sihtkohta ja siis selgus, et koht on suletud( ja muidugi 6 tundi tagasi ka)
kui mu laps ükskord sellelt reisilt saabus oli ta nii räpane, et ma viskasin minema kõik riided mis tal kaasas.
oh aga mu enda laps läks ka uuesti võõrasse kooli
küsin siis ükskord klassijuhataja käest, et kuidas mu laps on kohanenud. arvasin, et ta peaks ju teadma
õpetaja vastab, et teate vaadake e-kooli
vaatan e-kooli ja ....ma ei küsinud hindeid ju
|
|
katizxcv
Algaja   Naine Postitusi: 36
Registreeritud: 05.09.2010 Viimane külastus: 25.02.2013 Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 27.01.2012 kell 00:01 |
|
|
freelanceril on õigus et tuleb kiusajatele koht kätte näidata. Mis viisil, on raske foorumis soovitada - oleneb konkreetsest kiusajast ja tema
toetajatest (või isegi kes on tema vanemad). Selge on see, et "rääkida" tuleb selles keeles millest too aru saab. Et õpetajad ei sekku
ja on kiusajate poolel on tavaline - juba minu koolis oli see nii. Enesekaitseks teevad nood hoopis vanematele selgeks, et viimased reageerivad üle ja
on neurootilised.
Üks soovitus mis ilmselt toimib on, et poiss liiguks sõpradega koos ja mitte üksi - nii on raskem kiusata.
Kindlasti ka lapse enda enesekindluse, verbaalse enesekaitse ja kaklemise oskuse arendamine.
Mind kiusati ka ja asi muutus siis, kui hakkasin trennis käima. Peamiselt ilmselt seetõttu, et muutus minu mõtlemine ja sellega nii sisemine kui
välimine reageering olukorrale.
|
|
vesielukas
Kasutaja     Mees Postitusi: 471
Registreeritud: 19.10.2005 Viimane külastus: 22.01.2023 Asukoht: tallinn Otsib: meelelahutust Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 27.01.2012 kell 10:12 |
|
|
Mina olen õpetanud oma lapsi nõnda ,et kui kiusatakse ,siis oota kuni tullakse kallale .Siis viruta ,viruta nõnda et verd ja tatti lendab!1 täpne löök
on parem kui 100 sõna. Pärast võid muidugi kolakat saada, kuid rohkem ei kiusata.
Oluline on muidugi ,et sul oleks nö. ustavad tunnistajad,juhuks kui ``kannatanud`` kaebama lähevad.
Tegelikult peaks asjale lähenema õigete nimedega .Tegemist ei ole ju koolikiusamisega ,vaid noorsookuritegevusega. Kui ollakse juba kättpidi kallal
,siis on tegu vägivallaga ning asjaga peaks tegelema politsei.
|
|
katizxcv
Registreeritud: 05.09.2010 Viimane külastus: 25.02.2013 Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 27.01.2012 kell 11:45 |
|
|
Otseselt nõu ei oska anda, aga kirjutan enda kogemusi, ehk saad ideid:
Ophra saates rääkis USA psühholoog, et ohvrid on reeglina korralikud lapsed, kellelt on hea kasvatusega võetud relvad ennast kaitsta.
Ka minu kogemus on, et kiusaja on kaak, kes ei pea lugu ühiskondlikest normidest ja seatud piiridest ning see on tema tugevus. Ohver on aga reeglina
korralik ja käitub piiride raames. Need piirid aga takistavad tal ennast kaitsmast. Seega, kaitsmiseks tuleb kõigepealt need ";hea lapse"
piirid ületada. (ka see: "oleksin sama nõme, kui nemad" vahest tulebki olla ja PALJU NÕMEDAM. Just see on see keel, mida kiusajad
mõistavad - nii õpetas mulle kunagi psühholoog.)
Korralik inimene ei lähe ju teise asju varastama, rikkuma ega lööma. Tuleb tundi kui kell heliseb jne. Kiusaja aga ignoreerib neid kõiki ja see annab
talle vahendid kiusamiseks ning teadmise, et ohver ei hakka samaga vastu. Nt. stseen filmist "klass" kus poiss visati alasti tüdrukute
du¹¹iruumi. Meil kordus see IGA kehalise tunni algul. Õpetaja jalutas mööda, vaatas korra ja jalutas edasi. Poiss oli aga NII KORRALIK ja ta
ENESEAUSTUS oli juba niivõrd hävitatud, et ta läks kõigele vaatamata ikka ja jälle sinna garderoobi riideid vahetama :S Tal ei oleks olnud vaja teha
rohkemat, kui valida riiete vahetamiseks teine koht ja kiusajatel olnuks lõbu kadunud.
Kirjutad, et kiusajad korralikust perest - see ei tähenda ka midagi. Nii mõnigi politseis arvel olev kaak on korralikust perekonnast.
Kindlasti ei peaks sa aga niisama pealt vaatama. Kõigepealt õpeta last enda eest seisma - võibolla sellest piisab. Uuri ka kaakide tausta ning teiste
kogemusi, siis oskad ka tegutseda. Seriaal "klass" mis järgnes filmile, annab päris hea pildi erinevate osapoolte suhtumisest; kuigi
enamasti lahenevad asjad lihtsamalt. Soovitan vaadata ja lugeda ka kommentaare, siis tead mida-kustpoolt oodata võib ja sind ei üllatata.
http://etv.err.ee/index.php?0560000
----------------
Mõned kiusamise lahendamise kogemused millega olen kokku puutunud:
kogu klass (ohver ja kiusajad olid samas klassis), klassijuhataja, ohvri vanemad tulid kokku (ohver ja kiusajad olid samas klassis) ning räägiti.
Küsimusi ei mäleta, aga igaüks vastas ise üksi ja kogu klassi ees. Lahenes.
Mind kiusas ühest korralikust perekonnast 3aasat vanem noormees. Viimane juhus oli, kui tuli minult kotti ära rebima. Mul oli aga kaseoks käes ja
virutasin noormehele vastu nägu. Juba 1 tund hiljem olid NOORMEHE VANEMAD helistanud minu isale, et ma olin nende last PEKSNUD nii et vorbid näos!! 3
AASTAT VANEMAT NOORMEEST (olen tüdruk), KES ON MINUST 2X RASKEM JA 2X PIKEM Et ka nii võib . Kuid sellest väikesest vahejuhtumist piisas, et
kiusamine lõpeks.
3-5 klass. Poisi 3a vanemad sõbrad võtsid kamba kokku ja andsid kiusajatele tappa. Nii korduvalt, iga kiusamisjuhtumi puhul uuesti. Kaua kiusajad
ennast tampida ei lasknud, leidsid teise hobi. (vastuhakk ongi sõja algus. Ühest võidetud lahingust ei piisa, kuid see ei tähenda, et tuleks
võitluseta alla anda - "kiusamine läheb sekkumisel hullemaks" - järelikult tuleb ka ise uuesti ja jõulisemalt sekkuda)
Hiljuti lasteaias: üks poiss igapäevaselt lööb ja hakkasime enda lapsi koju jätma juba. Lasteaed vaid "reageerite üle", "ikka
juhtub", "me ju räägime ka, et nii ei tehta". Ühendasime lastevanematega jõud, leppisime kokku, et õpetame enda lapsi vastu lööma ja
teatasime enda seisukoha ka lasteaiale. Ühtlasi ka küsimus neile, et kaugele siis nii läheme? Löömine lahenes järgmisest päevast.
|
|
katizxcv
|
postitatud 27.01.2012 kell 11:53 |
|
|
Ja veel 2 tähelepanekut enda kooliajast:
1. Väga oluline, et ohver õpiks ennast kaitsma, sest vastasel juhul on vaid aja küsimus millal tekib uus kiusaja.
2. Õpetajad sekkuvad ja üritavad olukorda lahendada alles siis kui läheb kakluseks ja ohver hakkab vastu. Ühepoolsesse kiusamisse ei sekkuta.
|
|
alena
Kollanokk  Naine Postitusi: 1
Registreeritud: 10.04.2012 Viimane külastus: 10.04.2012 Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 10.04.2012 kell 05:21 |
|
|
jahhhhhhh............meilgi seesama probleem
poja läks esimest aastat internaatkooli ja seal on ikka sellised väänikud kohal,et anna otsad, üks isasem kui teine....ise aalles jooksevad
hargivahelt läbi...kui mina olen õpetanud kogu elu last, et loll on see kes lööb, siis nüüd mehega raiume vastupidi....teisiti ei saa lihtsalt
kahjuks....aga nohhh sääl on ju hypikud ja käitumishäiretega lapsed koos ja need teevad igaüks mis pähe tuleb...omg. Mõne jaoks on see kool peatumis
punkt enne erikooli...nii, et võite ju arvata mis toimub sääl...
|
|
ullike
naiivitar       Postitusi: 5943
Registreeritud: 10.10.2002 Viimane külastus: 15.01.2023 Asukoht: päikese all Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 11.04.2012 kell 04:55 |
|
|
Tsitaat: Algne postitaja: katizxcv
Õpetajad sekkuvad ja üritavad olukorda lahendada alles siis kui läheb kakluseks ja ohver hakkab vastu. Ühepoolsesse kiusamisse ei sekkuta.
Ja tihtipeale jääb süüdlaseks ohver, sest kiusajad oskavad valetada ja end heas valguses näidata.
Ole õnnelik selle üle, mis sul on - siis on sul palju, mille üle õnnelik olla.
Iiri vanasõna
|
|
ariita
Friik       Postitusi: 6635
Registreeritud: 20.04.2006 Viimane külastus: 5.03.2017 Asukoht: Pärnu Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 11.04.2012 kell 12:36 |
|
|
Olen soovitanud lastele ja lastelastele kodus oma muredest rääkida. Eriti pole koolikiusamist täheldanud Vanem laps pakkus koolis nooremale kord
korralikult "katust" ja selle pärast pidas klassijuhataja mulle moraalijutluse, aga ma ütlesin selle peale, et seni kuni nooremale liiga
tehakse, annan vanemale õiguse nooremat kaitsta. Õps kehitas õlgu Nüüd lapselaps näib olukorraga toime tulevat, kuigi vahest koolist tulles on
üle pea porine Igatahes kaeblemist pole kuulnud ja poisid ikka rabelevad
|
|
sissy84
Umbusklik       Naine Postitusi: 3816
Registreeritud: 11.08.2003 Viimane külastus: 23.08.2022 Asukoht: Tallinn Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 11.04.2012 kell 22:08 |
|
|
Nii vanas koolis kui ka uues kus peale kolimist käisin ja kus mind ning teisi kiusati ei tulnud klassiõed ja klassivennad vahele kuna kartsid, et kui
kaitsevad ohvrit,et siis nemad on seetõttu järgmised keda kiusatakse. See on täpselt see sama teema miks tänaval, ühistranspordis ja muudes kohtades
ei aidata ohvreid. Olen vahele läinud ja saanud endale takjana külge debiilse inimese aga nüüd kui on pipragaas pidevalt kaasas, siis ausalt ma ei
kardaks seda kasutada.
Mind kui tüdrukut kiusasid need poisid vast seetõttu, et ma meeldisin neile. Samas olin minagi enamus ajast vaikne aga ju kasutasin oma teravat keelt
nagu ikka valel ajal ja vales kohas. Need poisid kes mind kiusasid olid madalalaubalised ja kergelt juhmid. Klassivendasid kiusasid teised poisid aga
seetõttu kuna nad olid vaiksed, ei olnud liidrite kambas ja nende hobid olid teised: nad kuulasid metalit (liidrid olid räpparid). Üks klassivend keda
kiusati oli räpane ja paistis vaesest perest pärit olevat. Klassiõde keda kiusati, tal oli lapsena põiepidamatus (seda pean vanemate süüks) ja
seetõttu lõhnas uriini järele.
Kui vahetasin kooli Tallinnas, siis sain klassi kus klassivennad ja klassiõed hoidsid kokku. Naljaviskamisi oli aga mitte kunagi halvustavas
stiilis.
Osad õpetajad ei taha sekkuda kuna nad tunnevad omakorda, et see vägivald tuleneb kodust.
Minu soovitus on ülevamal pool, kui pole trenne kuskilt võtta siis peab lapsevanem õpetama oma lapsele enesekaitset. Internet on täis võimalusi. Jah
vanemad vennad ja õed tulevad alati kasuks aga ka neid pole alati võtta kui on vaja. Tavaliselt nad kuulevad tagajärgedest ja ei saa sekkuda siis kui
on õige aeg.
Ära võta südamesse! Võta suhu ja sülita välja.
Elu on nagu lehm, pidevalt saab pulli!
|
|
kaheksasada
Kasutaja     Naine Postitusi: 359
Registreeritud: 30.03.2012 Viimane külastus: 23.11.2014 Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 27.04.2012 kell 21:50 |
|
|
toetada igal juhul, see polegi nii vähe!
|
|
freelancer
Küünikust vahikoer       Postitusi: 17707
Registreeritud: 12.02.2004 Viimane külastus: 29.03.2018 Asukoht: Kukla taga hingamas Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 27.04.2012 kell 22:37 |
|
|
Näiteks millega.
Elada tuleb nii,et isegi hauakaevaja nutaks su matustel.
|
|
arablane1
Kasutaja    Postitusi: 371
Registreeritud: 26.11.2010 Viimane külastus: 22.03.2014 Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 27.04.2012 kell 22:38 |
|
|
eks me kõik oleme kunagi koolis käinud ja mõnel meist ka lapsed koolis käinud. Teades koolivägivalda ja kui lihtne on seal põlualuseks sattuda, panin
oma lapsed varakult kaklusklubisse trenni. Ütlen ausalt neile seal ei meeldinud, hambad ristis sundisin neid seal 1,5 aastat käima, lõpptulemust ei
tea aga koolis neil probleeme ei olnud. See õpe mis kaklusklubis antakse on tegelikult enamjaolt lapsele psüholoogiline, teda õpetatakse mitte kartma
situatsioone, kus ise hakkama saad ja hindama olukordasid kus tuleb kiirelt sääred teha. Kui võimalus pange oma lapsed kasvõi lühikeseks ajaks trenni
kus tuleb enda eest seista (kõik pallimängud jne)
|
|
Murakaraba
*'*'*'*'*     Naine Postitusi: 878
Registreeritud: 15.06.2010 Viimane külastus: 18.10.2014 Asukoht: une îlot Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 28.04.2012 kell 10:27 |
|
|
Tsitaat: Algne postitaja: arablane1
See õpe mis kaklusklubis antakse on tegelikult enamjaolt lapsele psüholoogiline, teda õpetatakse mitte kartma situatsioone, kus ise hakkama saad ja
hindama olukordasid kus tuleb kiirelt sääred teha. Kui võimalus pange oma lapsed kasvõi lühikeseks ajaks trenni kus tuleb enda eest seista (kõik
pallimängud jne)
Karatetrennid, kaklusklubid - nii nagu arablane kirjeldab - nõus.
Pallimängud? See on minu arust ikka hoopis teine teema, mis tähendab: õpetab enda eest seisma? Mina olen mõelnud et pallimäng on meeskonnamäng vms,
noh see muidugi nii võttes ka haakub enda eest seismisega? Mina vihkasin pallimänge (võrk, korv) ka odavise sest see lihtsalt ei sobinud mulle, lõpuks
kartsin palli ja vise oli mannetu. Mind ka kiusati sellepärast, ega's mind keegi ei vabastanud sporditunnist. Ma ei olnud ülekaaluline ega mingi
spetsiifilise puudega, muud spordialad läksid hästi. Et siis, millise õppe annab kogemus alal, millega laps hakkama ei saa? Et on kiusamise ära
teeninud või et saab sedaviisi läbi katsumuste ikkagi abi? Lapsed on julmad, nad ei halasta ega hakka austama, et näed, ta ikkagi pingutab.
Vead on patud ainult siis, kui neid ei tunnistata. /R. Buckminster Fuller/
|
|
arablane1
Kasutaja    Postitusi: 371
Registreeritud: 26.11.2010 Viimane külastus: 22.03.2014 Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 28.04.2012 kell 12:49 |
|
|
pallimäne nimetasin sellepärast, et üldjuhul leiab sealt endale palju sõpru ja kui sul on sõpru siis nad aitavad kui häda käes.
|
|
tiivitaavi
Friik       Naine Postitusi: 12735
Registreeritud: 21.12.2006 Viimane külastus: 4.05.2016 Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 28.04.2012 kell 12:52 |
|
|
Pallimängud ainult meeldivadki,
http://www.youtube.com/watch?v=fEtwsTfBzLc
|
|