sissy84
Umbusklik       Naine Postitusi: 3816
Registreeritud: 11.08.2003 Viimane külastus: 23.08.2022 Asukoht: Tallinn Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 22.09.2013 kell 18:28 |
|
|
Inimesed elavad üle oma võimete või elame rohkem kui HÄSTI???
Keegi kuskil VIST facebookis saatis laiali taolise mõttevälgatuse:
90% eestlastest elavad stressis, ülejäänud 10% elavad Soomes, Rootsis, Norras, Inglismaal, Ameerikas...
Nädalavahetusel ei tohi lõunasel ajal ostukeskusesse (Rocca al Mare) minnagi, ainuüksi 10-15 minutit läheb parkimiskoha otsimisele. Peab ootama, et
keegi koju sõidaks ehk nö koha vabastaks. Toiduosakonnas on järjekorrad ulmelised ning lettide vahel peab palju manööverdama kuna inimesi on liialt
palju. Nojah. Olen ka nädala sees inimesi jälginud ja ajab suu ammuli küll. Saia hind 49 senti on nii OK, et iga inimene viskab saia ostukorvi üsna
ladna näoga. Ma vaatan suu ammuli ja mõtlen, et millal viimati maksis sai 7,7 krooni. Kas see peaks OK olema? Saan norm saia mis kohe ära ei pudene 39
sendiga vast oli Kodusai - ise õitsen. Lisaks ostukorve vaadates ei paista kuskilt otsast kokkuhoiu mõtetki. Minu arvates on minu toidukorvi hind tänu
eurole kallinenud 50%. Käin küll nimekirja alusel poes ja vaatan ka hindasid aga alla 40 euro enam 5 päevaks toitu osta ei saa, vanasti (enne eurot)
sai 500 krooniga ikka 7 päeva toidu kätte.
Lisaks kui vaadata tänavapilti ehk autosid on iga kolmas liisitud (d¾eepide osakaal on üüratu). Ma tean, et liisimine on laen ja ega see näita
rikkust, pigem vaid seda kuidas mõni iga kuu pea oma pool palka auto alla matab. Ka kinnisvaraga on sama teema, olen jälginud hindasid mitmeid kuid ja
endiselt toimub sealgi hull möll. Korterid mida vaadanud olen kaovad turult nagu soojad saiad. Iga korralik ehk OK 2-toaline on broneeritud ja
korterite hind on tõusnud (Tallinnas). Rääkimata maja hindadest. Nüüd ei saa enam häid pakkumisi Tallinna lähedale ka 120 000 euroga, vähemalt mitte
korralikku elamispinda. Paljudel majadel on seinad voodrilauast ja materjal odavamast odavam.
Kas on uus buum või misasja???
Kuidas mujal elu veereb? Kas Harjumaal on inimesed peast soojaks läinud või on ka mujal? Enam-jaolt kuulen ajalehtedest ja uudistest, et inimesed ei
tule toime ja on liialt kallis aga reaalsus oleks justkui teine.
NB! Ma ise ei ole kooner aga kui aus olla, siis ma ei vihka raha, et tahaksin nö kõik ära süüa või tarbida. Ma ikka eelistan hobisid, meelelahutust ja
reisimist "raha sisse söömisele".
Ära võta südamesse! Võta suhu ja sülita välja.
Elu on nagu lehm, pidevalt saab pulli!
|
|
skingirl
Armuline Proua         Naine Postitusi: 13050
Registreeritud: 13.09.2003 Viimane külastus: 25.05.2023 Asukoht: Planeet maa Otsib: meelelahutust Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 22.09.2013 kell 18:41 |
|
|
sissy kui sa arvad,et mingi buum on ja et majandus õitseb siis ainult Tallinnas, Pärnu on juba inimestest tühi, Tallinna mnt ristmikult on 5-6 autot,
tipptund kestab pool tundi ja inimesed kes linnas ringi käivad on koolilapsed, naised ja vanurid
Täielik kaos on raha teenida on niivõrd raske
tarbijaid pole.
Imelik,et sul on selline tunne,et inimestel on raha.
Mine käi korra laevaga soomes ära ja näed orjalaeva kust see raha eestisse voolab mille eest kõike asju ostetakse.
Ma juba ammu imestan ,et inimesed ei lähe tänavale mässama vaid kannatavad kannatlikult, minul on varsti tunne,et pean panka rõõvima minema
https://www.youtube.com/watch?v=EC7RAXfWRXM&index=108&list=PL989D1CE89B10455F
|
|
reheline
The Bad Thresher       Postitusi: 4503
Registreeritud: 09.03.2003 Viimane külastus: 25.05.2023 Asukoht: Kagunurk Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 22.09.2013 kell 19:26 |
|
|
Minukandis ei ole inimesed peast soojad. Saia küpsetatakse kodus ja samaka järel käiakse hobusega. Liha tuleb metsast ja kala järvest. Ja reisimas
käiakse venemaal öösiti
Üts reheline nännu ja tõmmanu herra jalgupiten maha. Kõik pesmä. Herr õks rüüknü: "Ma olen saks!" "Ah teid om kaks!" "Ma
olen härra!" "Ah sa' kurrat är' lähät!" Sõs nakat viil õigõ pesmä.
|
|
ohakas
Oluline pole, kes me oleme, vaid kuhu liigume       Naine Postitusi: 2487
Registreeritud: 04.12.2007 Viimane külastus: 24.09.2019 Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 22.09.2013 kell 20:02 |
|
|
mina ei oska arvata kas ma elan hästi või üle oma võimete
jeepi mul pole, see opel mida kirusin seda kah varsti enam pole. no on jah teisi autosid kah, aga see pole praegu peamine.
Ma koolitan hetkel kahte ülikoolis käivat last. Söön mida vaja, sest ma vajan seda. Ravimeid ostan ka mida vaja, sest ma vajan neid.
Saia hinna üle mõtlen harva.
Minu kandis inimesed ei saa hakkama. Edukamad on minekut teinud, tagasi tulla neil pole mõtet, sest siin pole neil väljundit. Midagi siin looma hakata
oleks enesetapp, mujal saaks lihtsamini.
ma olen sissyga päris nõus, linnas käies ma näen ka, et meil pole vaesust. Inimesed ostlevad ennast ogaraks.
ah jaa mu autojuht kandideerib kohalikel valimistel, ma lubasin talle oma hääle anda. Jumalast savi kellele anda, sest vald on vaene ja peamine
arutelu käib selle üle kas osta lasteaiale kaks või kolm raamatut ( sellest ma vist kribasin ka kuskil juba)
ja ma pean tunnistama ühe asja üles. Ma teen siinse kogukonna heaks vähe
sest
see kogukond pole minu heaks midagi teinud
aga ma sebin küll ja mitte vähe kuskil mujal ja kellegi teiste heaks
Kes tasa sõuab, sellel mädanevad aerud ära!
|
|
sales
filosoofiline lilleke kiivril       Mees Postitusi: 8846
Registreeritud: 09.03.2003 Viimane külastus: 29.08.2014 Asukoht: Kesk- Eestit Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 22.09.2013 kell 20:06 |
|
|
Nagu sõbrad reedel saunas otsustasid, siis olen ma aasta kõige Eesti majandusvaenulikum persoon, sest ma pole ostnud sel aastal poest
alkoholi... ja miks ka, kui keldris on 6 sorti veini ja 3 sorti puskatit ("võlgniku kibe", "Krooni pisar" ja
"Seatapja" ... ma ei ole sentigi maksnud vee, kanalisatsiooni, prügiveo ega kütte eest... elektriarve ei ole tänu kokkuhoiule kasvanud...
suurim väljaminek on sigaretid, aga luban, et järgmisel suvel kasvatan tubakat...paberlehtedest saaks ka loobuda... jääb veel arvuti ja mobla, aga
seal annab laveerida sooduspakkumiste vahel... saia ei söö... leiba ostan naabrinaiselt, liha annab ka vahetada - kitseliha sealiha vastu, täna sain
Peipsi pealt elu suurima 600 g ahvena - kurat, tõesti, eesti majandust ei kergita
Minu au on minu truudus!
|
|
ohakas
Registreeritud: 04.12.2007 Viimane külastus: 24.09.2019 Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 22.09.2013 kell 20:09 |
|
|
ma pean veel ühe asja üles tunnistama, nimelt ma oskan ise endale toidu kasvatada ja sellest teha midagi sellist millest söönuks saab
no ja metsast ja veest ka reheline rääkis, need asjad pole meie peres ka võõrad. Seega neist eelnevaist tingimustest tingituna tekib mul teatud
ülejääk mis võimaldab mul ehk asju ilma mõtemata lubada
ah mulle on ette heidetud, et ma pidavat liigselt kainelt mõtlema ja arvestama
|
|
reheline
Registreeritud: 09.03.2003 Viimane külastus: 25.05.2023 Asukoht: Kagunurk Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 22.09.2013 kell 20:13 |
|
|
Vot, Ohakas, tänan sind, et oled sama meelt.
Eelmine nädal vitsutasin ma näiteks vähki. Boonuseks mõnus tegevus looduses. Kukeseene kaste on minu edetabelis sama kõrgel kohal.
Üts reheline nännu ja tõmmanu herra jalgupiten maha. Kõik pesmä. Herr õks rüüknü: "Ma olen saks!" "Ah teid om kaks!" "Ma
|
|
freelancer
Küünikust vahikoer       Postitusi: 17710
Registreeritud: 12.02.2004 Viimane külastus: 29.03.2018 Asukoht: Kukla taga hingamas Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 22.09.2013 kell 20:21 |
|
|
Päris kõikide mõtetega pole ma sissyga nõus
Auto
Tallinas ei saagi liikuda ilma jeebita Mis puutub auto liisingusse siis miks mitte osta autot liisingusse või kasutusrenti.Liising ei näita küll
nüüd üle võimete elamist.Üle võimete elamist näitab kui inimene ostab endale mersu mis näeb välja nagu peldik.Samamoodi pole kabriolett
tsiviliseeritud maailmas kunagi pere ainus auto.Kui inimene ostab endale uue auto siis tulebki teatud protsent maksta ainult selle pärast et olla
esimene kes teda ekspluateerima hakkab.Kõik oleneb sellest millised on su kriteeriumid masina omamisel.Mina ei näe selles midagi halba kui inimest
huvitab ainult see kuidas kütusepaagi kork lahti käib ja kus see asub.
Rocca al Mare
Pole see olukord seal hull midagi.Parkla on suur ja ruumi piisavalt.kui ei mahu alla sõidad katuseparklasse.Jah päris ukse alla saamisega on probleeme
ja kauplusse sisse end ka ei taheta autoga lasta aga alati on saanud asjad ära aetud.Iseasi on kuidas sa pärast tipptunnil kaupluse juurest minema
saad.Liikluskorraldus on ilmselt tehtud(kasutan Randpere sõnu)-Ahvidele on värvilised pliiatsid ja paber kätte antud ja nii on see liiklusskeem
sündinud.Nüüd alles on uued ahvid ametuis olnud.
Raha ongi selleks .et ta ringluses oleks.No ei sõideta mööda maailma ringi kui selleks puuduvad võimalused.Selleks et midagi saada tuleb tahes
tahtmatult ka millestki loobuda.Kõike lihtsalt ei saa ja kõik ei peagi olema kõigile võimaldatud.Selleks ongi väljend-üle oma varju pole mõtet
hüpata.Tuleb leida kuldne kesktee ja elada vastavalt oma võimalustele.
Mind on alati võlunud inimesed kes kõnnivad ringi kulunud Stockmann-i kilekotiga mis on kaaneni produkte täis.
Alati on võimalus oma üleliigsele rahale leida mõni koht või inemene keda see kindlasti rõõmustaks.
PS
Elan samuti harjumaalselles suurema aja olen elanud Tallinas.Mingil hetkel tundsin et aeg on muutusteks ja kolisin maale elama.
Ei hakka üles lugema omanduses olevaid asju.Kõik mahuvad ilusti ära mulle kuuluvale kinnistule.
Elada tuleb nii,et isegi hauakaevaja nutaks su matustel.
|
|
ohakas
|
postitatud 22.09.2013 kell 20:34 |
|
|
need, kes ostavad endale viimase leivaraha eest auto ja siis ei jõua kütust sisse osta on ju lollakad. no neist pole ju mõtet üldse rääkida. mida
napakatest ikka rääkida
hinnad tõusevad. need tõusevad seepärast, et inimeste ostujõud on tõusnud
kui küsitakse hinda ja suudetakse seda maksta siis keda siin ikka süüdistada
|
|
reheline
|
postitatud 22.09.2013 kell 20:36 |
|
|
Bulletism?
|
|
ohakas
|
postitatud 22.09.2013 kell 20:46 |
|
|
mina ei tea mis ´´...tism´´ ta just on, aga pole mõtet kiibitseda teise rahakotti. Eelnevat tean kohe raudpolt kindlalt.
Kui raha pole siis tuleb endal pea, jalad ja käed tööle panna
ah aga sellest on juba mitu põlve enne mind räägitud, et mis siis minul siin enam
ja kulutada saab tõesti seda kui on midagi tagataskust võtta
ja miks peab inimene reisima, istugu kodus. ei sure kodus midagi kõige rohkem inimesi
|
|
freelancer
Küünikust vahikoer       Postitusi: 17710
Registreeritud: 12.02.2004 Viimane külastus: 29.03.2018 Asukoht: Kukla taga hingamas Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 22.09.2013 kell 22:34 |
|
|
Tsitaat: Algne postitaja: ohakas
need, kes ostavad endale viimase leivaraha eest auto ja siis ei jõua kütust sisse osta on ju lollakad.
Seevastu on nii armas vaadata bemmivendasid kes ostnud enesele ilusa ja võimsa saani ja siis tuulavad vanades autokummides et ,,uued ,, ja kobedamad
rehvid alla saada.Kohe südame teeb soojaks kui ärimehi toimetamas ja asjatamas näed.
Meenub vana Tõstamaa ütelus.Kui raha napib siis ei ehitata sitta maja vaid ei ehitata üldse maja.
Elada tuleb nii,et isegi hauakaevaja nutaks su matustel.
|
|
kodukäija
Friik       Naine Postitusi: 1512
Registreeritud: 20.01.2009 Viimane külastus: 27.10.2019 Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 23.09.2013 kell 04:29 |
|
|
, oh õudust, terve suve olen rüganud, keel vestil ja tuleb välja, et olen lihtsalt lollakas? Ja praegu rügan bensuraha jaoks ja kohe-kohe lähen
autokooli- lollakas? No aitäh, ohakas, nüüd ma vähemalt tean, mis/kes ma olen 
Ei, ma ei solvunud, naersin suutäie ja liigun edasi.
saunas käivad ainult laisad inimesed. Virgad kratsivad...
|
|
ohakas
|
postitatud 23.09.2013 kell 07:01 |
|
|
ma ei saa aru mida sinul kodukäija on ahhetada, jutt on nendest kes endale jõhkra jeebi või bemmi muretsenud ja ei suuda kütust sisse osta. käiakse
romulas juppe toomas, veermik on ligadi logadi:rooliotsad, piduriklotsid kulunud
ja ma ei arva, et inimestel on kerge. mis sa mõtled, et ma pime olen või
ja ma ei arva, et mul ka ei võiks rohkem raha olla, loomulikult võiks
ma kulutan seda mida on kulutada, reisin täpselt nii palju kui saan endale seda lubada
ja lapsed koolitan kah, sest neid on vaja koolitada. meil on nüüd tasuta õpe aga elada on neil kah vaja millestki. saata ...eriala tudeng esimesel
aastal tööle on vastutustundetu. võibolla järgmistel aastatel saab ta õppimise kõrvalt tööle minna, aga mitte praegu
söön kah seda mida on vaja ja ravimitele kulutan kah just selle summa mida on vaja
mis sa mõtled kodukäija, et mul on muud võimalust või? ei ole kas tead
mida see halamine annab, et näe rabelen igal päeval ja siis on ikka tasku tühi. tühja rabelemine sel juhul. mina rabelen ka tühja, kui ma ei suuda
vaatamata kõigele hakkama saada. jah ma mõtlengi nii, et dumat nada ja mitu käiku ette
eelnevat lugedes võib mõelda, et ohakal on õudsalt lihtne olnud, no selle mõtleja saadaksin küll pikalt.
eile tegin õunamahla, terve pere võttis osa. ei no mis mõttes tegime, vat ikka selle söögi pärast tegime nät kui kõik kokku arvestada no selles
mõttes, et mahlad- veed poest ostmata jätta tekib kokkuhoid. tekivad vabad vahendid kulutada millelegi muule
aga kui vastata otseselt teemas algatatud küsimusele siis arvan , et jah on inimesi kes elavad üle oma võimete. teisest küljest, aga mis see minu asi
on mida teised teevad, mul vaja endal hakkama saada
ja küsimusele kas me elame hästi siis ma ei arva seda, et me hästi elame. mul endaga oli sel kevadel ikka sihuke pauk, mis annaks põhjust meie
riigikorda lausa vihata. kas ma ka vihkan on juba iseküsimus
|
|
sissy84
Registreeritud: 11.08.2003 Viimane külastus: 23.08.2022 Asukoht: Tallinn Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 23.09.2013 kell 11:27 |
|
|
Tsitaat: Algne postitaja: freelancer
Auto
Tallinas ei saagi liikuda ilma jeebita
Rocca al Mare
Pole see olukord seal hull midagi.Parkla on suur ja ruumi piisavalt.kui ei mahu alla sõidad katuseparklasse.
Saab küll Tallinnas ilma jeebita sõita, teed lapiti ära, võdised ehk 55 - 60 km/h veeredes aga enam ei sõida autolt silda alt. Seal kus pole lapitud
on kahe ratta jagu riba asfalti maha pandud. Midagi on ikka tehtud Meil on 13-aastat vana bmw sedaan ja siiani pole me vedrusid puruks sõitnud,
samuti mitte silda alt. Meie pere põhimõte on, et elu on OK kui suudad auto välja osta ja kui ka on mahakandmisele minev avarii tehtud, siis suudad
uue osta. Ei armasta võlgasid või püsikohustusi (va õppelaen või kodulaen tulevikus). Kui palju Kasko aitab kui auto on sõidatud mahakandmisele
minevaks? Saad omavastutuse 200 euroga uue auto?
Rocca al Mare osas, ma ainult katuseparklasse pargingi. All pole kahe pargitava rea vahel piisavat vahet mu jaoks ja minu suurim hirm on värv maha
sõita. All polnud ruumi isegi mitte Saku Suurhalli poolses otsas. Seega ukse alla parkimine polnud ainus koht kus möll toimus.
Raha hoian ringluses aga kokkuhoiu tingimustes. Kodukeemia (ka wc paberi ...) jms ostan vaid kampaaniate ajal. Riideid ostan kaltsukatest kuna kui asi
on tutika välimusega, siis ma eelistan maksta eseme eest 1-7 eurot, mitte 20-40 eurot. Isegi mees sai uued püksid (suvekad) kaltsukast. Tema lemmik
triiksärk maksis kaltsukas 1 euro. Oli uhiuus, silmaga vaatasin, et läheb vast selga. Ja nüüd nii kui on puhas, siis on ka seljas. Jalanõud, aluspesu,
vahel ka joped (mantlid) tulevad poest. Ka siis vaid hea hinna puhul. Sügise lõpus ostan kevadeks riided, talve lõpus järgmiseks talveks jne...
Kartulid ja juurikad (hoidistena) saan maalt ema käest. Liha tuleb poest kuna ei tea sigala ega kanala omanikke! Kala olen kevadest kuni
septembrini ise püüdmas käinud aga rasedana ei saanud kalamehepükse ja seega ei pääsenud forellipüügile. Haug on ära tüüdanud. Seega enamus kala tuleb
ka poest. Korteris elades ei saa ma elektriarvete osas kokku hoida aga olen mõelnud, et kui on oma maja, siis on võimalus osta kas päikesepaneelid või
pisike tuulegeneraator.
Me säästame raha reisimiseks ja meelelahutuseks! Prioriteet ei ole seda ära süüa. Riiete osas leian, et pole vahet mis brändi toode on kuna auk tuleb
riide siise täpselt samamoodi või tuleb nö igavene plekk.
Mina ei taha maale kolida aga 25 km Tallinnast oleks maksimaalne kaugus. See unistus saab realiseeruda ehk 7 aasta pärast ja seotud oleks kodulaenuga.
Enne seda on vaja osta laenuga üks korter nö tuluallikas pensioni ajaks. Minu ja mu abikaasa sünniaasta pensionid on tulevikus sellised olematud,
seega peab mõtlema varakult ka praegu vanaduse kindlustamise peale. Meie mõistes pole lapsed pensionifond.
|
|
sissy84
|
postitatud 23.09.2013 kell 11:42 |
|
|
Skingirl: kas samasugune olukord oli Pärnus ka suvel või on nüüd alates septembrist kus suve hooaeg on otsa saanud?
Kinnisvara ja ostukeskuste osas on mul küll tunne, et elu läheb vähemalt tallinlastel siis hästi. Mina võiksin ju külapoes käia ja mitte
ostukeskusesse ronida aga paraku on külapoe hinnad veel kirvemad ja kampaaniatest võib ainult und näha. Seega sõidan ma Tallinna. Päris hea
kampaaniate sait on http://www.kriisis.ee/ Tavaliselt kui mähkmeid ja kodukeemiat on vaja, siis enne vaatan kus hea pakkumine on.
|
|
sales
filosoofiline lilleke kiivril       Mees Postitusi: 8846
Registreeritud: 09.03.2003 Viimane külastus: 29.08.2014 Asukoht: Kesk- Eestit Otsib: mitte midagi Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 23.09.2013 kell 14:46 |
|
|
Meenus jällegi üks mu vanaisa õpetussõnu:"Poiss, pole viisakas piilude teise inimese supipoti ja rahakotti!"
Minu au on minu truudus!
|
|
sissy84
|
postitatud 23.09.2013 kell 15:54 |
|
|
Ma ei loe inimeste rahakotis olevat raha.
Minu jaoks on lihtsalt kummaline kaeblemine mida ma kuulen uudistest ja samal ajal olukord mida ma näen toidupoes käies. Ma ei näe Tallinna osas
seost!
Jah ma ei käi vaatamas ega loendamas sadamas mehi ja naisi kes Soome sõidavad. Samas lihttöölisena on välismaal töötamine tõesti parim valik! Palga
erinevus on TOHUTU! Mina nende inimeste asemel otsiks juba mingi elukoha ka seal, võtaks pere kaasa ja ei sõidaks edasi-tagasi.
Seega minu arvates on inimeste väljaränne OK. Kui ma ise oleks nende nahas siis läheksin ka minema. Seni kuni elu on OK siin, siis ma ei plaani
kuhugile minna. KES TEAB, äkki 5 aastat enne pensioniiga lähen omalegi Soome pensionit teenima - juhul kui tol ajal taoline süsteem veel alles on.
Teemat tehes mõtlesin, et küsingi, et kuidas mujal on.
Ega kõik Kodutud meie foorumis ainult Harjumaal ei ela.
|
|
Andrew
Siin ja praegu       Postitusi: 5182
Registreeritud: 17.05.2004 Viimane külastus: 29.01.2023 Asukoht: Tartu piirkond Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 23.09.2013 kell 18:31 |
|
|
Tsitaat: Algne postitaja: ohakas
need, kes ostavad endale viimase leivaraha eest auto ja siis ei jõua kütust sisse osta on ju lollakad. no neist pole ju mõtet üldse rääkida. mida
napakatest ikka rääkida
hinnad tõusevad. need tõusevad seepärast, et inimeste ostujõud on tõusnud
kui küsitakse hinda ja suudetakse seda maksta siis keda siin ikka süüdistada
Surve hinnatõusule on ikka peamiselt energia ja kütuste hinnatõusust Ülejäänud sõltuvad nendest.
Eestil on valusad ajad - me oleme EL liidus, allapool selle normaalset majandustaset ja kõikidele mõjudele avatud. Ühendatud anumate seadus kehtib.
Millegipärast jääb mulje, et eestlased peavad seda ainult enda probleemiks, aga see on terves euroopas nii. Oli enne ka. Ma ei näe, et siin riigis
näljas ollakse. Eks see oleneb ka sellest, kuhu keegi oma lati seab. Buumiaegsel ehitajal ei lähe see rahasadu eluaeg meelest ära. Tema latt on
seal.
Sissy - tead meil on ikka veel inflatsioon, vahepeal kallines elekter kõvasti. Ja ära parem euri eesti krooniga võrdle, see on juba väga nihkes.
Võrreldamatu.
Eestlased pidid kuuluma "kuldse miljardi" hulka, kelle käes on rohkem raha, kui ülejäänud 6 miljardil inimestest.
Naisi peab jumaldama või tuleb nad maha jätta. Vahepealset võimalust ei ole.
Remarque
|
|
sissy84
|
postitatud 23.09.2013 kell 21:00 |
|
|
Andrew: Inflatsioon võiks juba otsa saada...
Ma hakkan ka muidu varsti saia kodus küpsetama. Lugesin hiljuti saia tegemise retsepti ja tundus pikk mässamine olevat.
Meie käes paistab seetõttu palju raha olevat kuna teistes riikides on palgad ja hinnad vähemalt normaalses suhtes.
Mul mees on pannud oma raha teenima isepankuris (olematu summa hetkel). Vaatasime siis kes kõik sealt laenu võtavad. Seal on näha inimeste taust:
sissetulek ja väljaminek. Mõni maksab nii palju makse, et elab tõesti vast vee ja leiva peal. Ka sms laenud on meil VÄGA populaarsed... Mulle tundub
siiski, et meil elavad inimesed üle oma võimete. Neil on laenud, liisingud ja järelmaksud aga ikka on vaja särada, et olla naabrist parem.
|
|
ohakas
|
postitatud 23.09.2013 kell 22:40 |
|
|
jah jah need hinnad
no kinnisvara hind tõuseb vast nõudlusest, inimesed on maksujõulisemad. no just raha on inimestel rohkem. toidu hinna määrab ehk tõesti suures osas
kütus, energia, palgatõus vms
sissy aga mida sa teeksid selleks, et inimesed ei elaks üle oma võimete?
|
|
sissy84
|
postitatud 23.09.2013 kell 23:43 |
|
|
Kuskilt kuuldud ütlus: "Tahad Maailma muuta, alusta iseendast!"
Mina ei ela üle oma võimete. Mind ei huvita kuidas mu naabrid elavad, mind ei huvita milline on nende kodu või auto millega nad liiklevad - ei
huvita selles mõttes, et tahaksin mõõtu võtta ja parem olla.
Ma soovitaksin neil inimestel kes üle oma võimete elavad teha korralik pere eelarve, et nad näeksid kui suur on pere sissetulek ja kuhu see kõik
läheb. Äkki aitaks vaade tegelikkusesse mingeid asju ümber hinnata.
Kuigi mnjah inimesed on laisad eelarve tegemise osas ja kõigile neile ju meeldib OSTA.
|
|
Andrew
Registreeritud: 17.05.2004 Viimane külastus: 29.01.2023 Asukoht: Tartu piirkond Otsib: lõbusat äraolemist Kasutaja ei ole foorumis
|
postitatud 24.09.2013 kell 09:14 |
|
|
Tead, väga paljud pole selliseks matemaatikaks suutelised.
Maailmas peab ikka valitsema ebavõrdsus, kuidas muidu riigid püsiksid. Olelusvõitlus on demokraatlikus vormis päris vastuvõetav. Maha ju kedagi ei
lasta, jäetakse ainult vinduma.
Remarque
|
|
ohakas
|
postitatud 24.09.2013 kell 09:15 |
|
|
no sissy kuidas sind ei huvita, ise tegid teema kus märkad inimeste käitumist ja viitad sellele. no et sina oled targem ja need teised pole just kõige
targemad. mis veel? ja siis sa uurid kuidas teised on laene võtnud ka sms laene
tead mind küll ei koti see asi, mul pole õrna aimugi kui palju mu naabrimehel võlgu on. ma ei tea sihukesi saitegi kust saab vaadata inimeste võlgasid
või ise võlgu anda
no mu naabrimehest, ta aegajalt käib minu juures halamas , et kuidas ta fendi jupid on kallid ja siis ise treib ja freesib
saad aru , ostis fendi ja juppe sellele muretseda ei jõua. no kui ta minu juures on siis ma mõtled, et mida see info mind peaks huvitama , mu ei ole
fenti
aga ta on üle küla mees, sest tal on fent
|
|
Andrew
|
postitatud 24.09.2013 kell 09:17 |
|
|
Mis see fent on?
Remarque
|
|