Kodutud.com  
Alla

Trükisõbralik versioon
Telli e-mailile | Lisa lemmikutesse
Autor: Teema: Eesti ja Euroopa Liit
JHelen
Algaja

Naine
Registreeritud: 05.06.2014
Viimane külastus: 30.09.2014
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 05.06.2014 kell 10:42 Reply With Quote
Eesti ja Euroopa Liit

Eesti ühinemisest Euroopa Liiduga on möödunud umbes 10 aastat. 9. septembril 2003. aastal toimunud Eestis rahvahääletusel hääletas selle poolt 67% osalenutest.
Sellest ajast sai igaüks meist hinnata selle sammu plusse ja miinuseid. Võib olla, kui rahvahääletus toimuks täna, siis tulemused oleksid hoopis teised.
Mina, Narva Kreenholmi Gümnaasiumi õpilane, kirjutan uurimistööd teemal „Euroopa Liiduga ühinemisse suhtumise muutumine Eesti elanikke seas“ Mina tahaks paluda Teid täita alljärgnev küsimustik. Igaühe arvamus on minu jaoks väga tähtis!

https://docs.google.com/forms/d/1KIfXqH2XAd4A9sDzPm551rxo99Ij3cacrMlsxZL-RzQ/viewform?usp=send_form

Ette tänades vastuste eest!!

View User's Profile View All Posts By User
ullike
naiivitar

Registreeritud: 10.10.2002
Viimane külastus: 15.01.2023
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 05.06.2014 kell 10:55 Reply With Quote
Ullike kratsis kukalt, a ikka ei tulnud meelde, kas valisin või ei valinud. Ikkagi kümmekond aastat möödas juba. Tean, et EV ajal olen mitte valinud kahel korral, aga konkreetset juhtu ei mäleta.

Kahju, et ei saanud abiks olla.

Ole õnnelik selle üle, mis sul on - siis on sul palju, mille üle õnnelik olla.

Iiri vanasõna

eerik2
kollane koer

Registreeritud: 04.09.2005
Viimane külastus: 2.04.2023
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 05.06.2014 kell 11:42 Reply With Quote
eerik ei pea kukalt kratsima, sest käis hääletamas. Küsimustik läks kohe teistpidi kinni tagasi, sest esimene rida oli punast värvi '*kohustuslik'.

Te ei saa võita.
Te ei saa viiki mängida.
Te ei saa isegi mängu lõpetada.
http://www.youtube.com/watch?v=OuNpZYJTjco

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User
reheline
The Bad Thresher

Registreeritud: 09.03.2003
Viimane külastus: 25.05.2023
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 05.06.2014 kell 21:58 Reply With Quote
Mina panin ka kinni.
Aga ma ei usu, et täna tulemused palju erineksid.

Üts reheline nännu ja tõmmanu herra jalgupiten maha. Kõik pesmä. Herr õks rüüknü: "Ma olen saks!" "Ah teid om kaks!" "Ma olen härra!" "Ah sa' kurrat är' lähät!" Sõs nakat viil õigõ pesmä.

sales
filosoofiline lilleke kiivril

Mees
Viimane külastus: 29.08.2014
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 14.06.2014 kell 21:19 Reply With Quote
kindlasti käisin valimas... tulime just 3-päevaselt ellujäämiskursuselt ja eelmisel õhtul otsustasime, et hääletame kõik "ei ole poolt", sest olime juba NATO- s ja sellest meie arvates piisas...
Aga kurb muidugi, et ei tea seniaja kedagi kes teaks kedagi kes kirjutas "olen poolt", et siis vist väga eurovastalisest keskkonnast

Minu au on minu truudus!

sissy84
Umbusklik

Naine
Registreeritud: 11.08.2003
Viimane külastus: 23.08.2022
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 14.06.2014 kell 23:52 Reply With Quote
Minagi hääletasin, et "ei ole poolt". Mind häiris tollal väga, et juba enne hääletust kasutasime me teede ehituses Euroopa Liidu rahasid. Tekkis tunne, et asi on ära otsustatud kõigest olenemata.
Minu mees hääletas aga "poolt".

Ära võta südamesse! Võta suhu ja sülita välja.
Elu on nagu lehm, pidevalt saab pulli!

sales

Mees
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 15.06.2014 kell 19:19 Reply With Quote
Ma siis Ukrainast...

Kui keegi ikka on märganud, et Maidani esimese kuu järel on Euroliidu lipud kadunud. Ainult valitsus teeb veel head nägu...
Keskmine ukrainlane arvab täna, et Euroliit on nad vene gaasi ja nafta tisside otsas reetnud, mängib mingit liberaalset libu Putleri ees ja neil pole enam midagi head sealt loota... aga ega polekski, kui hakkavad tulema suhkru, nisujahu, tööstustoodete jne jpm. kvoodid ja kogu Ukraine majandus on puha perseli...et Venemaa ei luba ja Euroopa ei lase...
Aga praegu irvitatakse Euroopa liidrite sõnavõttude üle seoses Ukraina lennuki allalaskmisega vene raketiga. Et siis kuigi praegu lauladakse "Hui-la - Putin, la-la-la"... siis ma pole kindel, et poole aasta pärast ei laulda "Hui-la - EU!"
Muide - Ukrainas on täna leinapäev...

Minu au on minu truudus!

olevt
kasutu

Registreeritud: 27.06.2006
Viimane külastus: 12.07.2020
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 16.06.2014 kell 13:53 Reply With Quote
Mina ilmselt pooldasin, sest ei osanud aimata, et EL muutub selliseks politiseerituks monstrumiks, nagu see praegu on. Isegi aevastamise õiguse üle tahavad euroametnikud ainuisikuliselt otsustada. Ka ei osanud aimata, inimese isiksus on euroametnike silmis ümmargune null - inimese vabadusaste surutakse järjest rohkem mutta. Absoluutselt ei arvestada eurooplaste põlist õigust oma kultuurile, vaid surutakse peale võõrkultuuri/immigrantide vastuvõetamatuid traditsioone. Praegu küll ei hääletaks EL poolt.
sales

Mees
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 16.06.2014 kell 21:16 Reply With Quote
eks siis jah, vaja ikka vaadata ka kuidas lapsuke ja milleks sündis...

Ehk siis I etapp:
pärast sõda oli kuidagi vaja prantsuse ja saksa töösturite huvisid reguleerida ja sündis - Euroopa Söe- ja Terasetööstuse Assotsiatsioon, et lahendada Ruhri basseine probleemis.
II Etapp:
ületootmisega läks käest konkurents, asuti turgu reguleerima, siis sündis - Ühisturg, mis miskil moel üritas Prantsusmaa ja Saksamaa vahel (kaasati ka Itaalia ja Benluxi maid) kaupade voogusid reguleerida, et tootjad ikka kasumi kätte saaks...
III etapp:
turgu ikka polnud ja paljud Euroopas vedasid odavat sisse, siis sündisid kvoodid ja kinnine turg ja esimesed toetused, et vähem toota. Kõige valusamalt käis pinda nn. Vabakaubanduse Assotsiatsioon Inglismaaga eesotsas.
IV etapp:
Inllismaale tehti nii suuri mööndusi kui andis, et kaubelgu oma endiste asumaadega edasi jne., et britid astusid ka ühisturgu, ainult Norra jäi isepäiselt kõrvale...
V etapp:
ja siis astusid endiste tööstuskorporatsioonide kõrvale poliitikud, et teeme rohkem, kui ühisturg, ausalt, siis ühisturg ka ei toiminud eriti - sündis kõlava nimega - EUROOPA LIIT.
Et kus siin on esiplaanil inimlik huvi, ikka ju ainult pankade, töösturite ja korporatsioonide huvi
Ma pole küll algusest peale muud huvi märganud

Minu au on minu truudus!

vaarema
koristaja

Mees
Registreeritud: 31.12.2006
Viimane külastus: 12.01.2016
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 26.06.2014 kell 20:49 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: JHelen
Eesti ühinemisest Euroopa Liiduga on möödunud umbes 10 aastat. 9. septembril 2003. aastal toimunud Eestis rahvahääletusel hääletas selle poolt 67% osalenutest.

Kahjuks! Ei tea kedagi kes teaks kedagi kes hääletas Euroopa Liiduga ühinemise poolt.

Tsitaat:
Algne postitaja: JHelen
Sellest ajast sai igaüks meist hinnata selle sammu plusse ja miinuseid. Võib olla, kui rahvahääletus toimuks täna, siis tulemused oleksid hoopis teised.

Seda ma ei tea kas tulemused oleksid teised, tulemused sõltuvad otseselt summadest mida rahva ajupesuks "panustatakse"

olevt
kasutu

Registreeritud: 27.06.2006
Viimane külastus: 12.07.2020
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 05.06.2016 kell 18:21 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: reheline
Mina panin ka kinni.
Aga ma ei usu, et täna tulemused palju erineksid.

Olen kindel, et erineks palju. Tollal tundus EL imede maana, sest olime ju tulnud NSVL sopahunnikust. Ajupesu EL kasuks oli tohutu. Ja ega meil palju ei olnud reaalset ettekujutust EL praktilisest küljest - paljud ei teadnud sedagi, et kogu see EL heaolu oli rajatud laenatud rahale. Tänaseks 13 triljoni euroni tõusnud EL avaliku sektori võlg annab ühteist teha, kuid võlg tahab tagasimaksmist.

guttakax
Algaja

Mees
Registreeritud: 05.05.2016
Viimane külastus: 10.09.2016
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 05.06.2016 kell 18:32 Reply With Quote
Aga sa pane veel tarka Meenutadki juba kedlavit On veel mõni mäetipp, kust teiekõrgeausus üle ei roni?

Jaga teistega:
| Veel

go to top
Esileht | Foorumid | Jututuba | Galerii | Ajaviide | Otsing | Tänased teemad

Kasutajatugi: info@kodutud.com - Kasutustingimused
22 päringut, mis võtsid aega 0.0116470 sekundit