Kodutud.com  
Alla

Trükisõbralik versioon
Telli e-mailile | Lisa lemmikutesse
<<  1    2    3    4  >>
Autor: Teema: Sõda...
mada
-

Mees
Registreeritud: 03.05.2002
Viimane külastus: 15.05.2023
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 24.10.2002 kell 23:05 Reply With Quote
Sõda...

Kuidas suhtute sõdadesse? Kas arvate, et ühiskond peaks olema niikaugel, et saadakse aru sõdade mõttetusest? Kas oskate nimetada ajaloost mõnda sõda, millest sõna otseses mõttes üldse mingit kasu on olnud?

Mina üldiselt olen rahu pooldaja, ei leia sõdimisel suurt mõtet. Inimkond võib oma energiat ning inimjõudu kasutada ära palju positiivsematele, parematele ning vajalikematele asjadele... Pealegi leian, et tänapäeval pole mitte olulised tankid vaid hoopis info...

PS! Enne uue teema püstitamist kasutage otsingut!

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User
Tom25
romantik

Registreeritud: 16.09.2002
Viimane külastus: 22.11.2002
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 25.10.2002 kell 10:09 Reply With Quote
Sõda on üldistatult öeldes ju suhtlemisvahend. Kui sõnadega enam hakkama ei saada, siis lastakse jõud käiku. Inimene on ju looduse osa. No vaadake kukkesid.
Algul laulavad - vat see on läbirääkimine. Nagu poliitikud omavahel.
Siis ajavad suled turri, teevad rituaalseid samme - see on ähvardamine, mõista andmine. Bismarck ütles kunagi, et kui tahad rahu, valmistu sõjaks.
Lõpuks nattipidi kokku, suled lendavad. Kumbki ei taganenud oma huvidest, püütakse jõuga lahendada. Mis suurtest sõdadest rääkida. Vaadake neid väikseid, sama mudel ju. Õed-vennad, tädid-onud kaklevad mingi kolme ha pajuvõsa pärast, mis kunagi vanaisale kuulus. Suure sõja väike mudel.
Kui sõda ise on purustav ja laastav, siis sõjaks valmistumine on inimkonnale palju andnud. Vaadake kodus ringi, pea kõik kodumasinad on leiutatud valmistudes sõjaks, ka kompuutrid. See ei tähenda, et mulle sõjad meeldivad. Ära nad ei kao, eesmärgid saavutatakse ehk tulevikus läbirääkimiste teel. Tulemus on ikka sama, keegi domineerib teise üle.

homme on veel parem

View User's Profile View All Posts By User
julychill
Kasutaja

Registreeritud: 13.10.2002
Viimane külastus: 7.01.2004
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 28.10.2002 kell 13:37 Reply With Quote
no mina olen igatahes sõdade kui selliste vastu!! midagi ülimõttetut on need. ajaloost on kõige mõttetumad vast ristisõjad- sellised asjad, millest minu mõistus kohe täiesti keeldub aru saamast... et vallutussõjad- arusaadav, tegu on ahnuse ja võimu laiendamise ihaga... aga ristisõjad! üks eesmärkidest kindlasti sama, mis vallutussõdadelgi, kuid samas surutakse inimestele vägisi peale mingit usku ja kombeid- kiusatakse ja tehakse nende elu põrguks sellepärast... kui ristisõdadele oleks see "ristisõdade" nimi panemata jäetud ja piirdutud oleks vallutussõdadega, siis poleks ehk inimesed nii palju kannatama pidanud...
Venom
Born to Kill

Registreeritud: 24.10.2002
Viimane külastus: 7.02.2022
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 29.10.2002 kell 13:09 Reply With Quote
sõjad millest oli kasu:
I maailmasõda ->tekkis eesti riik
Eesti vabadus sõda -> kinnistati eesti riigi püsimine mõneks ajaks
II maailmasõda ->kiirendas tehnika arengut ja tõi inimkonna aatomiajastusse
üldkokkuvõttes on igast sõjast kasu niipalu et see reguleerib rahva arvu ja toiduvarude suhet.
Asja negatiivne külg on paraku see, et kaasaegsed massihävitusrelvad hävitavad nii inimesi kui ka toiduvarusid (taimestiku ja loomastiku näol) mis peaks elujäänud inimestele jääma. See mulle ei meeldi. Sestap onki kõige paremad sõjad riikide sisesed kodusõjad kuna omal territoriumil keegi massihävitusrelvi kasutama ei kipu (välja arvatud hullud moslemid)

Valar Morghulis

lota_kalla
Auväärne Kasutaja

Registreeritud: 18.08.2002
Viimane külastus: 3.08.2005
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 29.10.2002 kell 16:08 Reply With Quote
sõda ei saali ei meeldi kaklusedki...
aga esimeseme MS tulemusena sai eesti iseseisvuse natukesex seda oli kui ikkegi iseseisvus ihii

pirka
Bännitud

Registreeritud: 21.09.2002
Viimane külastus: 1.08.2004
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 29.10.2002 kell 18:16 Reply With Quote
Minuarust igasugused sõjad, olgu ta peresisene väike või maailmatasemel suur, on täielik absurd.
Mõttetu enese ja teiste hävitamine. Sest ükskõik kumb pool sõja võidab, on kaotused mõlemal osapoolel kohutavad.
No mille pagana jaoks siis inimestel suu on loodud,( kas ainult söömiseks... söömise saab asendada ka toitelahuse süstidega) kui läbirääkimiste teel ei saa asju lahendada....

poleoluline
Kasutaja

Registreeritud: 14.09.2002
Viimane külastus: 9.05.2003
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 29.10.2002 kell 19:18 Reply With Quote
Kasu pole mitte sõjast - jah saab ruumi juurde,aga sõjaks valmistumine viib kõvasti edasi,enamus tehnoloogilisi saavutusi hiljem rahvamajandusele kohandatakse.
tiina
Administrator

Viimane külastus: 2.09.2021
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 29.10.2002 kell 22:12 Reply With Quote
Minu poolest võivad need saavutused olemata olla. Ma küll ei tahaks, et mu lähedased ja lapsed sõjas hukuksid

Inimene! Jumal on loonud sind eimillestki ja seda on sinu puhul liiga sageli tunda...

poleoluline
Kasutaja

Registreeritud: 14.09.2002
Viimane külastus: 9.05.2003
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 30.10.2002 kell 07:40 Reply With Quote
Kui sind ühele põsele lüüakse - keerad teise ette, se VÕIB toimida üksikisikutevahel - suuremasplaanis mite.
Kui ori olla ei taha - siis kas hakkad vastu - või sured,kahjuks on maailm ja inimesed selles väga julmad.

Venom
Born to Kill

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 30.10.2002 kell 17:07 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: tiina
Minu poolest võivad need saavutused olemata olla. Ma küll ei tahaks, et mu lähedased ja lapsed sõjas hukuksid

hm? järelikult elaksid sina meelsasti kiviajas ja vaataksid iga päev kuis mees metsast saaki toob? nu i nuu

Valar Morghulis

Ixan
Bännitud

Registreeritud: 01.10.2002
Viimane külastus: 29.10.2003
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 31.10.2002 kell 09:32 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: julychill
no mina olen igatahes sõdade kui selliste vastu!! midagi ülimõttetut on need. ajaloost on kõige mõttetumad vast ristisõjad- sellised asjad, millest minu mõistus kohe täiesti keeldub aru saamast... et vallutussõjad- arusaadav, tegu on ahnuse ja võimu laiendamise ihaga... aga ristisõjad! üks eesmärkidest kindlasti sama, mis vallutussõdadelgi, kuid samas surutakse inimestele vägisi peale mingit usku ja kombeid- kiusatakse ja tehakse nende elu põrguks sellepärast... kui ristisõdadele oleks see "ristisõdade" nimi panemata jäetud ja piirdutud oleks vallutussõdadega, siis poleks ehk inimesed nii palju kannatama pidanud...

"Ristisõdu" ei peetud tegelikult usu pärast. Seda näitab selleaegne Taani ja Saksa nn "võiduristimine". See seisnes selles, et tänutäheks Taani abile lubas Saksamaa Taanile nii palju maad Põhja-Eestist, kui see suudab ristida. Kui küla ette pandi puurist, oli see küla juba ristitud ja teine pool ei tohtinud seda puutuda. Kuid seda "mängu" ei mängitud ausalt - sõjaväge saadeti ette külade juurde puuriste panema, et teine pool arvaks, et need külad on juba ristitud ja jätaks need rahule. "Küll hiljem jõuab ka ristida." See on väga hea näide sellest, et ristisõdade peamine eesmärk oli ikkagi vallutatavad alad oma võimule allutada.

...

tiina
Administrator

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 31.10.2002 kell 09:38 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: Venom
Tsitaat:

hm? järelikult elaksid sina meelsasti kiviajas ja vaataksid iga päev kuis mees metsast saaki toob? nu i nuu

Hm...sulle sõjad meeldivad Kõik maatasa, hukkugu või lähedased, aga see ju kasulik inimkonnale...kas nii?
Kindlasti on sõdadest üldises plaanis kasu olnud inimkonnale. Aga eelistan siiski rahu ja sõjad mulle isiklikult ei meeldi. Seda enam veel, kui sellest peaksid osa võtma minu lähedased. Kuna mu vanaema elas sõja üle ja tema mälestustest ja piltidest nii mõndagi võis välja lugeda, siis midagi head ja ilusat ma seal küll ei leidnud. Ainult pisarad ja kurbus. Miks peaksin siis seda pooldama?

Inimene! Jumal on loonud sind eimillestki ja seda on sinu puhul liiga sageli tunda...

Ixan
Bännitud

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 31.10.2002 kell 09:39 Reply With Quote
Eks kõik teavad väljendit "Parim kaitse on rünnak". Seda järgides uuritaksegi uusi võimalusi sõjapidamiseks, arendatakse sõjatehnikat, relvi jne. See on õige, et enamus tehnikasaavutusi tehti sõdadeks valmistudes, kuid sõjad välja jättes oleks need tehnikasaavutused siiski tehtud. Elus on ka muid rakendusi neile asjadele peale sõdade.
Kuid arvatavasti see jääbki ainult arvamuseks. Sõjad olid, on, ja jäävad, sinna ei saa keegi midagi teha. See on juba inimese loomuse. Inimene on suurim kiskja. Ta on hullem kui loom - loomad ei karju kui nad kedagi tapavad.

...

pirka
Bännitud

Registreeritud: 21.09.2002
Viimane külastus: 1.08.2004
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 31.10.2002 kell 09:47 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: Venom
:

Noo...kas siis rahuaja tingimustes arengut ei toimugi?
Ega siis see, et inimkond parajasti ei valmistu järjekordseks sõjaks, tähenda, et areng peatuks?
Ja kui mul on valida, kas veidi aeglasem areng või lähedaste kaotus....
Siis minugipoolest võivad need nn. "tippsaavutused" olemata olla! Ma eelistan oma poega elusana näha!

Ixan
Bännitud

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 31.10.2002 kell 09:54 Reply With Quote
Lähedaste kaotus on jah kõige hullem asi sõja juures... Kuid tänapäeva massihävitusrelvade juures... ei kao siit maamunalt mitte ainult su lähedased, vaid ka sina... ja veel paar riiki...

Vabandan kurvameelse postituse pärast.

...

Mamba
Auväärne Kasutaja

Registreeritud: 06.11.2002
Viimane külastus: 15.07.2007
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 08.12.2002 kell 01:29 Reply With Quote
Nüüd ma näitan teile kuidas näeb välja sõda,mitte nagu arvutimängus ja hollywoodi filmis.

tiina
Administrator

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 08.12.2002 kell 01:38 Reply With Quote
Mamba, kas need pildid on siia väga vajalikud?
Usun, et enam vähem kõik täiskasvanud teavad mida tähendavad sõjakoledused ja isegi selliseid pilte näinud nii telekas kui netis. Kui tahad selliseid suuri pilte siia panna, siis pane ainult aadress ja igaüks vaatab ise.

Mamba
Auväärne Kasutaja

Registreeritud: 06.11.2002
Viimane külastus: 15.07.2007
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 08.12.2002 kell 02:04 Reply With Quote
Tsitaat:
Mamba, kas need pildid on siia väga vajalikud?
Usun, et enam vähem kõik täiskasvanud teavad mida tähendavad sõjakoledused ja isegi selliseid pilte näinud nii telekas kui netis. Kui tahad selliseid suuri pilte siia panna, siis pane ainult aadress ja igaüks vaatab ise.

Olgu,olgu võtsin selle värvilise maha.
Selle aadress on
http://laskarjihad.or.id/korbanframe.htm
seal on tulp, mille pealkiri on Tobelo,Maluku Utara ja sealt need pildid leiabki.
Ja millegi pärast ma kaldun arvama, et siin on vähesed kes on selliseid pilte näinud, veel vähem videosid.

tiina
Administrator

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 08.12.2002 kell 08:47 Reply With Quote
Arvan, et sõjkoledused siinsetele inimestele küll üsna selged. Vanust juba kah nii palju. Mitte jah oma läbielatu näol...aga palju on dok. filme, pilte, vanavanemate jutustused ja kirjeldused....sellest täielikult piisab, et teada, kui jube on sõda.

Pildid võivad olla küll siin, aga ülisuured, võiks siiski lingina üles panna. Nii teab iga üks ise kas vaatab või mitte.

Bix
Kasutaja

Registreeritud: 05.12.2002
Viimane külastus: 21.06.2004
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 15.12.2002 kell 14:33 Reply With Quote
Seni, kuni elab kaks inimest, ei ole sõjast pääsu. Sõda on looduse poolt ette määratud sündmus, millega tehakse aeg-ajalt kindlaks, milline evolutsiooni haru on parajasti rohkem kohastunud ja milline tuleks ressursside juurest minema pühkida.
Ja see pilt, mida siin veel näidatakse, ei ole sõja koledus. See on täiesti tavaline sõda, surnud inimesed, kellel pole enam võimalust kaasa rääkida, mida nende tühjade kestadega peaks tegema. Looduses toimub seesama pidevalt. Ka inimene kasvatab "ebainimlikes tingimustes" seakarja ainult selleks, et nood maha tappa ning nahka panna.

pipiplika
lahutatud :P

Registreeritud: 20.11.2002
Viimane külastus: 23.08.2019
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 15.12.2002 kell 15:07 Reply With Quote
sõjad on jah "mõtetud", aga kui midagi saab palju siis tuleb asja normipiiridesse viia. kui metsas on jäneseid palju sünnib kevadl rebaseid palju ja asi jälle tasakaalus. kui on inimesi palju käib sõda üle ja asi jälle tasakaalus

kõigeks on aega mul, kõigeks, ainult igavuseks ei leia ma hetkegi, sest igavust ei olegi kusagil mujal, kui vaid neis enestes, kes seda tunnevad

pipiplika
lahutatud :P

Registreeritud: 20.11.2002
Viimane külastus: 23.08.2019
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 15.12.2002 kell 15:12 Reply With Quote
jah tegelikult lood nii, et tahetakse teisele riigile "kekutada" ja nahapeale tunda anda, et kui vägev relv neil leiutatud...... õnnetuseks on see nii, et sõjad ei lõppe kunagi ja meie tahe ei loe miskit, läheme ju isegi NATOsse ja sellega kaasneb ju ka kohustus sõdima minna, kui vajadus peaks tekkima.....

kõigeks on aega mul, kõigeks, ainult igavuseks ei leia ma hetkegi, sest igavust ei olegi kusagil mujal, kui vaid neis enestes, kes seda tunnevad

pisimimm
Super Moderator

Registreeritud: 19.11.2002
Viimane külastus: 7.09.2010
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 15.12.2002 kell 15:49 Reply With Quote
'EI' sõdadele, mistahes vajadust neis ka nähakse

Lase mul olla jääkuubik, kes libiseb piki su keha ja upub su nabaauku, et siis surra su süles...

Venom
Born to Kill

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 16.12.2002 kell 09:21 Reply With Quote
mjaa
üldiselt on parimad sõjad need mis läbirääkimislaua taga maha peetakse. Aga esineb siiki olukordi kus ei saa ilma vastu hakkamata või kus vastuhakkamine on vähim võimalikkudest halbadest variantidest. NT tsetseeni vabadusvõitlus, mis nüüd paraku juba terrorismiks muutunud on.
irw ja üsna kohatu näide veel siia juurde:
Eile oli miskissel eesti kanalil sehoke film nigu iseseisvus päev. Kes oleks analoogses olukorras nõus lahinguta alla andma kui teise poole ainus eesmärk on totaalse hävingu ja genotsiidi toimepanek?
Minu kirjutamist ei maksa võtta kui Sõja kui sellise pooldamist, kuid ma väidan siiski seda, et kui tarvis siis tuleb end kaitsta vahendeid valimata.

Valar Morghulis

Tirts
Algaja

Registreeritud: 28.11.2002
Viimane külastus: 14.01.2003
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 16.12.2002 kell 13:50 Reply With Quote
(sõjad on jah "mõtetud", aga kui midagi saab palju siis tuleb asja normipiiridesse viia. kui metsas on jäneseid palju sünnib kevadl rebaseid palju ja asi jälle tasakaalus. kui on inimesi palju käib sõda üle ja asi jälle tasakaalus)
Inimene erineb loomadest selle poolest, et ta saab oma juurdekasvu reguleerida.

<<  1    2    3    4  >>

Jaga teistega:
| Veel

go to top
Esileht | Foorumid | Jututuba | Galerii | Ajaviide | Otsing | Tänased teemad

Kasutajatugi: info@kodutud.com - Kasutustingimused
22 päringut, mis võtsid aega 0.0201211 sekundit