Kodutud.com  
Alla

Trükisõbralik versioon
Telli e-mailile | Lisa lemmikutesse
<<  1    2  >>
Autor: Teema: Kas laste saamiseks oleks parem olla abielus?
readysteadygo
Algaja

Naine
Registreeritud: 18.07.2005
Viimane külastus: 26.12.2005
Otsib: lõbusat äraolemist
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.07.2005 kell 20:18 Reply With Quote
Kas laste saamiseks oleks parem olla abielus?

Mida arvate?
Endal oleks küll kindlam tunne.

View User's Profile View All Posts By User
ullike
naiivitar

Registreeritud: 10.10.2002
Viimane külastus: 15.01.2023
Otsib: mitte midagi
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.07.2005 kell 21:34 Reply With Quote
No siin oleks kohane filosofeerida, et misasi on perekond. Kui poiss ja tüdruk elavad koos, siis vist veel ei ole, või kuidas? Aga kui poisil ja tüdrukul on laps, siis on nad ju emme ja issi Ja emmed ja issid on omavahel abielus, ütles Jaagup Kreem Tegelikult ka, sest mis muidu lapsele nimeks saaks, kui emme ja issi on erinevate perekonnanimedega? Kas esimele lapsele emme nimi ja teisele issi nimi ja siis jälle otsast peale? Ja siis on minu lapsed ja sinu lapsed ja meie lapsi ei olegi v???

Ole õnnelik selle üle, mis sul on - siis on sul palju, mille üle õnnelik olla.

Iiri vanasõna

exactly
ärapanija

Registreeritud: 25.03.2005
Viimane külastus: 17.08.2006
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.07.2005 kell 22:33 Reply With Quote
laste saamiseks peaks eelkõige olema täiskasvanud.....
traxic
Kasutaja

Registreeritud: 04.08.2004
Viimane külastus: 10.12.2014
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.07.2005 kell 22:42 Reply With Quote
laste saamise hetkel ei ole sellel nüüd küll suurt vahet, aga probleemid algavad, siis kui laps alustab sulandumist ühiskonda. -- näiteks kooli esimesse klassi astudes.. tulevad siis uued sõbrad ja tuttavad ja siis on loomulikult kõneaineks, et miks sul ikkagi ema või isa teise nimega on või et kas sul ikka tõesti kõik päris vanemad on.. et lapsed on õelad.. ja kui ikka koos juba elatakse, no kas siis on suur vaev oma lapsele teene teha ja teda sellest va seletamise jamast säästa..
sedasi olid need lood aastaid tagasi on ka praegu.. mis tulevik toob ja kas ühiskond muutub meil solidaarsemaks.. seda näitab aeg.. mina küll tegelt ei usu..

Andrew
Siin ja praegu

Registreeritud: 17.05.2004
Viimane külastus: 29.01.2023
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.07.2005 kell 23:17 Reply With Quote
Ei pea. Pead vaid oma lapsed üles kasvatama. Elasime abikaasaga 10 aastat koos, enne kui märkasime abielluda. Inimesed ise on tähtsad.

Naisi peab jumaldama või tuleb nad maha jätta. Vahepealset võimalust ei ole.
Remarque

traxic
Kasutaja

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.07.2005 kell 23:21 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: Andrew
Ei pea. Pead vaid oma lapsed üles kasvatama. Elasime abikaasaga 10 aastat koos, enne kui märkasime abielluda. Inimesed ise on tähtsad.

hmm.. aa mis te siis nii kaua ootasite, kui lõpuks ikkagi abiellusite?

Andrew
Siin ja praegu

Registreeritud: 17.05.2004
Viimane külastus: 29.01.2023
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.07.2005 kell 23:30 Reply With Quote
Ei oodanud midagi. Elasime pereelu ja ei pööranud abielu ametlikule poolele tähelepanu. Lõpuks tuli jutuks, kuna esimese lapsega sain kaasa "isaduse tuvastamise tunnistuse", puht juriidiline värk. Käis nii, et perbüroo mutt küsis, kas ma olen selle lapse isa. Mina, et olen küll. Tõestus loeti piisavaks ja sünnitunnistus sai lapsele valmis. Pärast see imbu mutt kiitis mind, et olen nagu lõvi Lõrr. Et julgesin teha ja julgen veel hiljem tunnistada. Naine pidi naerukrambid saama, arvas, et nii oleks saanud Lõrri mängida kama kes ja et tema oleks võinud mutile ka veidi vastu vaielda. Selline lugu.

Naisi peab jumaldama või tuleb nad maha jätta. Vahepealset võimalust ei ole.
Remarque

traxic
Kasutaja

Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 20.07.2005 kell 23:36 Reply With Quote
Tsitaat:
...

päris hea põhjus..
.. mul endal on too asi suht vastupidi, et abillusime päris ruttu, 4 kuud peale tutvumist.. ise ka imestan siiamaani, kust kohast see tahtmine nii ruttu tuli.. aa.. praeguseks on sellest 11 aastat möödas ja leian siiani et sai õige valik tehtud.

Lumeleopard
Bännitud

Registreeritud: 06.01.2005
Viimane külastus: 21.08.2005
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 21.07.2005 kell 03:06 Reply With Quote
asi pole ju abiellumises vaid perekonnas.
see altari ees seismine ja jah karjumine veel peret ei tee.
Normaalne pere on minumeelest ikka üks vanem mõlemast soopoolest esindatud.
Seega minumeelest POLE pere see, kus on 2 samasoolist, või isa on jagatud 2-3jne. pere peale ja *käib*ära...
või sama emaga, kes *jagab*ennast.

Nii, et olen vanamoodne jah

Epukas
Auväärne Kasutaja

Registreeritud: 22.06.2004
Viimane külastus: 27.05.2013
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 21.07.2005 kell 07:10 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: readysteadygo
Mida arvate?
Endal oleks küll kindlam tunne.

abielu ei soodusta munaraku kindlamat ja kiiremat viljastumist.

pisimimm
Super Moderator

Registreeritud: 19.11.2002
Viimane külastus: 7.09.2010
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 21.07.2005 kell 07:47 Reply With Quote
Abiellumata ei saagi lapsi we?? Hmm, mina/meie sain/me...ja kaks lausa Ehh, ei see abiellumine su olemist kindlamaks muuda, ausalt...inimesed on tähtsad ja nendevahelised suhted, mitte abiellumine kui formaalsus. Meie abiellusime ntx siis, kui lapsed juba lilli jaksasid hoida registreerimisel. Ja nimede osas, just perenime osas, kui ikka issi lapsed enda omaks tunnistab, ei tohiks kahtlustki olla, et lapsed ka issi perenime endale saavad

Lase mul olla jääkuubik, kes libiseb piki su keha ja upub su nabaauku, et siis surra su süles...

reheline
The Bad Thresher

Registreeritud: 09.03.2003
Viimane külastus: 25.05.2023
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 21.07.2005 kell 07:51 Reply With Quote
Kui tahetakse last saada, tuleb laps teha. See on aegade hämarusest saati loomulik asi. Abiellumise komme on tulnud hiljem, palju hiljem.

Üts reheline nännu ja tõmmanu herra jalgupiten maha. Kõik pesmä. Herr õks rüüknü: "Ma olen saks!" "Ah teid om kaks!" "Ma olen härra!" "Ah sa' kurrat är' lähät!" Sõs nakat viil õigõ pesmä.

liisbeth
Auväärne Kasutaja

Registreeritud: 25.09.2004
Viimane külastus: 26.03.2008
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 21.07.2005 kell 08:06 Reply With Quote
no mina olen pähe võtnud põhimõtte, et enne rasedaks ei jää, kui pole kindel, et suudan lapsega üksi hakkama saada. sest abielus või mitte, ikkagi peab ju arvestama variandiga, et ühel hetkel oled lapsega kahekesi. seega, ei poolda, et lapse saamiseks abielus olema peab. mis see paber annab??? või mis kandi pealt kindlama tunde jätab??? lapse saamiseks peab ennekõike ikka ise valmis olema, mingi paberitükk küll garantiid ega kindlustunnet ei taga - vähemalt mitte minu jaoks.

diagnoos - elukutseline snoob!

kontorihiir
..umbusklik...

Registreeritud: 30.08.2002
Viimane külastus: 13.06.2018
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 21.07.2005 kell 08:22 Reply With Quote
Tsitaat:
........Naine pidi naerukrambid saama, arvas, et nii oleks saanud Lõrri mängida kama kes ja et tema oleks võinud mutile ka veidi vastu vaielda. Selline lugu.

...jah, see on naise teha, keda ta oma lapsele isaks paneb, või jätab üldse isanime sünnitunnistusele märkimata....aga päris suvaline tont ikka lapse isaks kandideerida ei saa, sest selleks tuleb ikka täita ühine avaldus ja oma allkirjadega kinnitada (nagu sa Andrew ka kindlasti tegid!)....

samas nõustun exactlyga - ennekõike peaks olema täiskasvanu ja mõtlema ka variandile, kas ise oled selleks üldse valmis....

Hea, et mul olen Mina. Mina ei vea ennast kunagi alt.

Karlsson Katuselt

miranda
Auväärne Kasutaja

Registreeritud: 07.07.2005
Viimane külastus: 18.06.2007
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 21.07.2005 kell 08:35 Reply With Quote
Lapse saamiseks ei pea olema abielus, peab olema sugulises kontaktis meesterahvaga

Aga kui nüüd tõsiselt võtta, siis on see sinu enda sisetunde küsimus. Kui paber ja ühine nimi annab sulle kindlust juurde, siis abiellu....

Samas, kui sul seda kindlust ilma abieluta ei ole, kas siis ikka on tark laps muretseda....see paber ei anna ju tegelikult midagi juurde....

Kunst ei ole kunsti teha....kunst on kunstis kunsti näha.

habe
mõttetu mölaööbik

Registreeritud: 27.05.2004
Viimane külastus: 15.11.2022
Otsib: meelelahutust
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 21.07.2005 kell 08:37 Reply With Quote
Abiellumine on ilmselt üks riskantne ettevõtmine, millest vabalt kooselajad ei hooli/vajalikuks ei pea, kuigi see kehtiva seaduse järgi mõlemale osapoolele ja ka nende tulevastele lastele arvestatavad garantiid loob

Kui juba see samm hirmu tekitab, mis siis veel laste tegemisest rääkida. Kuid jah, ka siin on abiellumata lihtsam oma tegude eest vastutust vältida...

Ei loodagi oma arvamusega populaarsust koguda

Sõna antakse sellele, kes karjub kõige valjemini.(Murphy)

sissy84
Umbusklik

Naine
Registreeritud: 11.08.2003
Viimane külastus: 23.08.2022
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 21.07.2005 kell 08:52 Reply With Quote
Abielu annab ainult kindlus tunde ei muud...leian,et kui pikaajaline kooselu ja armastus,siis paber pole nii tähtis,et lapsed nüüd tegemata jääksid.
pisimimm
Super Moderator

Registreeritud: 19.11.2002
Viimane külastus: 7.09.2010
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 21.07.2005 kell 09:22 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: sissy84
Abielu annab ainult kindlus tunde ei muud...leian/.../

Millega ta sulle selle kindlustunde annab?!? Paber ei anna ju kindlust, või annab Vb .inult selles osas, et sind ei ole ÕIGUS lihtsalt niisama tänavale tõsta kui lahkuminek peaks tulema, vaid et teisel poolel on siis kohtulikult ka õigus miskit nõuda kui muidu ilma tahetakse jätta, kuid see nüüd küll mingi kindlustunne pole, vähemalt minu jaoks. Minu arust on eelkõige tähtis siiski tunne inimeste vahel...olgu nad siis abielus või mitte...ilma selleta last teha pole mõtet

Lase mul olla jääkuubik, kes libiseb piki su keha ja upub su nabaauku, et siis surra su süles...

habe
mõttetu mölaööbik

Registreeritud: 27.05.2004
Viimane külastus: 15.11.2022
Otsib: meelelahutust
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 21.07.2005 kell 09:42 Reply With Quote
Ka kõige paremate suhete juures on paratamatus, et juhtuda võivad halvad ootamatused...
Abielus tagab kindlustunde, et see, mida oled harjunud omaks pidama, omaks ka jääb...
Vaba kooselu ootamatu katkemise korral on ühisvara seaduse silmis olematu ja koos hangitud korter/ maja/ auto/jne,jne muutub hetkega hinnaliseks loteriivõiduks seaduslike pärijate silmis, kes (ja kahjuks üsna sageli) ei põrka tagasi ka kõige alatumatest võtetest, et jätta tühjade kätega selle vara loomulikud omanikud.
Näide:
Noor mees (ehitaja) elab oma elukaaslase majas. Naine on temast suts vanem. Mees on kooselatud 7 aasta jooksul parendanud maja ca 60% ulatuses, juurde ehitanud garaazi ja ostunud naisele ka auto. Maja ja auto on endastmõistetavalt naise nimel kirjas, sellel on aga 3 täiskasvanud õde, pensionärist ema koos elukaaslasega ja hulk kaugemaid sugulasi. Naise ootamatu surma korral õnnetusjuhtumi või haiguse tõttu ei ole mehel õigust mitte millelegi kogu majapidamisest, kõik see läheb pärimisele naise sugulaste vahel.

Sõna antakse sellele, kes karjub kõige valjemini.(Murphy)

rainygirl
Algaja

Naine
Registreeritud: 12.01.2004
Viimane külastus: 2.07.2008
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 21.07.2005 kell 12:19 Reply With Quote
abielluks kindlasti kui saaks. perekonna ühtsusesse ma usun. kuid olngu abiellumisega kuidas on, last tahan ma kindlasti!

Let's get one thing straight - I'm not!

jenni
I Am What I Am

Registreeritud: 16.02.2003
Viimane külastus: 11.07.2012
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 21.07.2005 kell 13:29 Reply With Quote
Laste saamiseks ei pea olema abielus, aga seaduse silmis muutub see järjest olulisemaks, ntx ühise tuludeklaratsiooni esitamisel
Aga muidu pole abikaasad veresugulased iial ega saa nendeks ka abielludes, sisetunde asi, kellele paber annab kindlustunde või kes tunneb end ahistatuna
habe näite põhjal arvan, et siiski on elukaaslasel ka sel puhul õigus mingile sundosale

Anna mehele vabad käed ja sa tead, kust neid leida...

kontorihiir
..umbusklik...

Registreeritud: 30.08.2002
Viimane külastus: 13.06.2018
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 21.07.2005 kell 13:33 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: habe
Vaba kooselu ootamatu katkemise korral on ühisvara seaduse silmis olematu ......

ükspäev sadas mulle tööle sisse üks vanem naine, kes kurtis, et teda kimbutavad endise elukaaslase sugulased ja tahavad ta majast välja tõsta....
selgus, et nad polnud abielus, kui mees suri...ühtki paberit selle kohta pole, et maja oleks naise oma....
arhiivist ei tasu mitte otsidagi....pärast mehe surma elanud naine seal ikka mitu head aastat, enne kui mehepoolsed sugulased tulid elamist nõutama.....

nii et see paber ON mõningatel juhtudel siiski vajalik, kasvõi sellesk et sind oma kodust hiljem välja ei tõstetaks...

Hea, et mul olen Mina. Mina ei vea ennast kunagi alt.

Karlsson Katuselt

berta
muutumas...

Registreeritud: 22.11.2004
Viimane külastus: 29.10.2007
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 21.07.2005 kell 13:52 Reply With Quote
Nõustun, et paber on ühisvara tekkimisel/jagamisel vajalik, peale eelneva ka lapse pärimisõiguste huvides.
Aga lapse saamise-tegemise seisukohast on ikka eelkõige olulised omavahelised suhted, mõlemapoolne huvi asja vastu ja p.s. naine võiks jõuda enne mingi veendumuseni, et potentsiaalne isa ikka lapsed üles kasvatada ka aitab, olgu siis koos või lahus, paberiga või paberita elades.

ullike
naiivitar

Registreeritud: 10.10.2002
Viimane külastus: 15.01.2023
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 21.07.2005 kell 15:57 Reply With Quote
Tsitaat:
Algne postitaja: pisimimm
Ja nimede osas, just perenime osas, kui ikka issi lapsed enda omaks tunnistab, ei tohiks kahtlustki olla, et lapsed ka issi perenime endale saavad

No mitte ei saa aru, miks see nimi just issi oma peab olema Millise loogika järgi Kui ei ole abielu, siis ei ole ju ühist perenime, järelikult peaks minu loogika kohaselt olema perenimed kah kordamööda

Ole õnnelik selle üle, mis sul on - siis on sul palju, mille üle õnnelik olla.

Iiri vanasõna

Lola69
Võrrandi muutuja

Registreeritud: 09.11.2002
Viimane külastus: 10.06.2021
Otsib: kirjasõpra
Kasutaja ei ole foorumis
postitatud 21.07.2005 kell 16:34 Reply With Quote
Kui tahta lapsi korraga ja palju, siis abiks see abielugi. Ikkagi tulu tulude deklareerimisestki

Aga kui nüüd päris tõsiselt, siis kaldun ühinema habe varasema arvamusega .. Kui juba abiellumine on hirmus hirmutav, mis tost lastegi tegemisest rääkida ..

Tegelikult on parem see kui lapsed suudetakse kenaste ülesse kasvatada. Ilma, et nad suhete hammasrataste vahele jääma peaks. On need suhted siis abielulised või mitte.

PS! Enne uue teema püstitamist kasutage otsingut!

Leekides hukkus ka liblikas. Hoia pikivahet!

View User's Profile Visit User's Homepage View All Posts By User
<<  1    2  >>

Jaga teistega:
| Veel

go to top
Esileht | Foorumid | Jututuba | Galerii | Ajaviide | Otsing | Tänased teemad

Kasutajatugi: info@kodutud.com - Kasutustingimused
22 päringut, mis võtsid aega 0.0227599 sekundit